• annaleen louwes

Herman Koch bij Nacht van de Literatuur 2017

AMERSFOORT De derde editie van de Nacht van de Literatuur vindt op zaterdag 23 september plaats in Amersfoort. Herman Koch - schrijver van Het diner, De greppel en het Boekenweekgeschenk - is één van de aanwezige auteurs.

Rodaan Al Galidi, met zijn DWDD-boek van de maand Hoe ik talent voor het leven kreeg, is van de partij en ook Marjan Berk komt speciaal voor de Nacht van de Literatuur naar Amersfoort. Er zijn op 23 september nog veel meer schrijvers en dichters te zien op een tiental locaties rondom het Spui, waaronder de Mannenzaal, diverse boten op de Eem, de Bibliotheek en KAdECafé. En natuurlijk zal er ook weer het nodige te genieten zijn op muzikaal gebied.

Vorig jaar werd de Nacht van de Literatuur bezocht door ruim 4000 mensen, die afkwamen op grote namen als Griet Op de Beeck en Paulien Cornelisse. Ook dit jaar zijn er interviews, lezingen, muziek en wordt er gesigneerd door de schrijvers. Aansluitend is er een slotfeest in KAdECafé, waar vorig jaar Wilfried de Jong en Jaap Robben mee hebben gefeest tot in de kleine uurtjes. Kortom: het wordt weer een mooie Nacht voor jong en oud en voor lezers van alle genres. Een gratis festival dat schrijvers dichter bij lezers brengt op de mooiste plekjes van Amersfoort. De Nacht op Facebook en www.nachtvandeliteratuur.nl.