• Nico Brons

Inschrijving Spoffin Off 2019 geopend

AMERSFOORT Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort biedt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland met Spoffin Off jaarlijks de mogelijkheid zich te presenteren aan een breed publiek en aan theaterprofessionals uit heel Europa. Artiesten kunnen zich hier vanaf woensdag 2 januari tot en met 28 februari voor inschrijven.

Spoffin Off is bedoeld voor aanstormende theatermakers en gevestigde artiesten die iets nieuws willen uitproberen. Een groep ervaren programmeurs maakt in maart een selectie uit alle inzendingen voor de tiende editie van Spoffin, dit jaar van 23 tot 25 augustus. Criteria voor selectie zijn onder meer artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte. De definitieve selectie is in mei bekend.

Deelnemende artiesten en groepen krijgen alle faciliteiten om zichzelf te presenteren aan een mix van theaterprofessionals en een enthousiast publiek; het festival voorziet onder meer in speelplekken, hotelaccommodatie en maaltijden en zorgt voor publiciteit. Het 'pro-programma' voor theaterprogrammeurs en andere professionals uit heel Europa biedt mogelijkheden om te netwerken met andere artiesten en met Europese programmeurs die naar Spoffin komen om de nieuwste producties en artiesten te scouten.

Meer informatie over Spoffin Off op www.spoffin.nl.