• Spoffin

Inschrijving voor Spoffin Lab 2018 geopend

AMERSFOORT Europese theatermakers kunnen zich sinds 1 december aanmelden voor Spoffin LAB 2018, de residentie waarbij groepen en artiesten werken aan de eindmontage van een nieuwe productie. De voorstelling gaat tijdens Spoffin 2018 in première.

Theatermakers die in augustus gebruik willen maken van de residentie in aanloop naar festival Spoffin dienen zich met een goed onderbouwd artistiek plan in te schrijven. Dat kan via de website, tot 31 januari. De festivalorganisatie selecteert in februari de meest geschikte kandidaat.

Het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort biedt artiesten tijdens de residentie woon-, werk- en oefenruimte en daarnaast onder meer ondersteuning bij het vinden van geschikte speellocaties en publiciteit rond het project. Groepen werken verder zelfstandig aan hun nieuwe productie. Spoffin werkt ook komend jaar samen met Scholen in de Kunst, waar artiesten over oefenruimten kunnen beschikken.

Spoffin is naar eigen zeggen één van de weinige festivals voor buitentheater met een residentieperiode en stimuleert met Spoffin LAB de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe producties die zijn gemaakt voor de openbare ruimte.

Carmela Acuyo van Cie Vendaval (FR) maakte vorig jaar tijdens Spoffin LAB de Engelse versie van haar solo Soif, gebaseerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen en bracht daarmee één van de meest indrukwekkende voorstellingen van dit jaar. Een jaar eerder werkte HURyCAN (FR/AR) tijdens de residentie aan hun nieuwste voorstelling Asuelto. Ook Cie. Woest (NL/BE) maakte gebruik van Spoffin LAB en kon tijdens het festival alvast een voorproefje laten zien van hun Lucky Shots.

Aanmelden voor Spoffin LAB kan tot 31 januari via www.spoffin.nl. De residentie vindt plaats in de maand augustus, in aanloop naar het festival van 23 tot en met 26 augustus.