• MALNOIA

Jazzband uit New York komt naar Amersfoort

AMERSFOORT Het trio MALNOIA uit New York City toert door Nederland om de nieuwe CD te presenteren. Op 13 januari geven zij een concert in de Kapel van de Mannenzaal in Amersfoort.

MALNOIA is opgericht door de Nederlandse pianist en componist Jorn Swart. Jorn is een jonge gedreven pianist en componist, wonend en werkzaam in New York City. Hij heeft met Amerikaanse grootheden gespeeld als Jimmy Heath, Sheila Jordan en Antonio Hart, en op New Yorkse podia als de Blue Note Jazz Club en 55 Bar.

NEW YORK CITY De band bestaat verder uit altviolist en Turtle Island Quartet lid Benjamin von Gutzeit en basklarinettist Lucas Pino, die met zijn ensemble 'No Net Nonet' al meer dan drie jaar een vast optreden heeft bij de befaamde Smalls Jazz Club in New York City.

JAZZ Voor MALNOIA heeft pianist en componist Jorn Swart zich laten inspireren door klassieke componisten als Maurice Ravel, Bela Bartok en Paul Hindemith. Hij combineert deze invloeden met elementen uit jazz en creëert hiermee een atypisch geluid dat zowel lyrisch en nostalgisch als abstract en onvoorspelbaar kan zijn. Weemoedige thema's kunnen soms ineens omslaan in weerbarstige improvisaties of sprankelende romantiek.

Het concert begint om 20.00 uur. In de voorverkoop kosten de kaarten 12,50 euro. De kaarten zijn te koop bij muziekhandel Van Hooren & Van Hees of te reserveren via een e-mail naar info@mannenzaal.nl. Bij de kassa kosten de kaarten 15,00 euro.