• Marco Hofsté

Jubileumboek Flint naar de drukker

AMERSFOORT Theater Flint bestaat dit seizoen veertig jaar. De afgelopen maanden is er door een Amersfoorts team hard gewerkt aan een speciaal jubileumboek over de geschiedenis van Flint. Deze week rolt het boek eindelijk uit de drukpersen zodat het op 9 september kan verschijnen.

Het Flint boek krijgt eenzelfde uiterlijk als de brochure voor theaterseizoen 2017-2018. De cover sluit op een bijzondere manier aan op die van de brochure. Wat de voorkant is, blijft nog even geheim tot het boek helemaal af is. 'Flint 40' wordt in een beperkte oplage gedrukt. Het is een luxe uitgave met veel kleur en een harde kaft.

Initiatiefnemer van het boek is Flint-directeur Harold Warmelink. Warmelink is over één ding zeker: ,,theater is verhalen." Vandaar ook het idee: er moest tijdens dit jubileumseizoen een boek komen met daarin alle verhalen over Flint. Verhalen van (oud-)medewerkers, bezoekers, artiesten en omwonenden. Verhalen van alle mooie gebeurtenissen, maar ook de gebeurtenissen met een smetje. Al deze vertellingen horen namelijk in het boek thuis.

Warmelink heeft een speciaal team om zich heen verzameld om het boek te maken. Journalist en schrijver Willem Meuleman heeft het meeste werk verricht. Hij heeft de archieven van Flint, kranten en Archief Eemland doorgespit om zo veel mogelijk verhalen over Flint te verzamelen. Meuleman is een echte Amersfoortkenner, want hij is jarenlang journalist geweest voor AD Amersfoortse Courant. Freelance fotograaf Marco Hofsté heeft de prachtige, vaak paginagrote, foto's en portretten voor het boek geschoten. Vormgever Raymond van den Hoek heeft vervolgens alles samengevoegd tot een mooi geheel.

Op 9 september verschijnt het boek officieel tijdens het jubileumfeest van Flint. Genodigden ontvangen dan de eerste exemplaren van het boek. Flint 40 is na de officiële feestelijkheden bij de kassa van Flint en op www.flint.nl te verkrijgen.