Jubileumweekend voor 44-jarige Carnavalsvereniging De Hooge Narren

AMERSFOORT Aankomend carnavalsseizoen 2017-2018 bestaat Carnavalsvereniging De Hooge Narren uit Hoogland 44 jaar. In het carnaval is het gekkengetal elf 'heilig'; het 44 jarig bestaan betekent dus het vierde jubileum bij De Hooge Narren.

In de jaren '70 werden er in Hoogland dansavonden georganiseerd in onder andere Concordia en de Faam. Zo ook tijdens de carnavalsweekenden. Enkele fanatieke feestvierders kwamen op het idee om als Raad van Elf verkleed naar de Faam toe te komen. Dit leidde uiteindelijk tot een èchte Raad van Elf in 1974: daarmee was C.V. De Hooge Narren geboren.

Door de verbouwing van de Faam in 1997 moesten De Hooge Narren uitwijken naar een andere locatie: na een korte tussenstop in het inmiddels verdwenen Halfweg vond de club in 1998 onderdak bij Café de Noot. In 2015 keerde de vereniging terug 'op het oude nest': De Faam. Niet alleen het carnaval wordt daar gevierd; ook het aankomende jubileumfeest vindt hier plaats.

PRINSENWISSEL Dit jaar wordt er vroeg afgetrapt met een Prinsenwissel op vrijdagavond 10 november. Prins PeaceMan (Björn Melgert) zal plaatsmaken voor de nieuwe Jubileum-Hofhouding. Deze avond start om 20.00 uur en de ceremonie (plus ludieke stunt) start vroeg: rond 20.15 uur. Bezoekers worden verzocht op tijd aanwezig te zijn, om 21.00 uur wordt de nieuwe Hofhouding al op het podium verwacht. Aansluitend is er feest met als thema Terug in de tijd. Drie top dj's gaan ervoor zorgen dat het een echt Hooge Narren-feest wordt: Feest-DJ Jesse plus Hooge-Narren-Raadsleden Marlo en Arthur. Als klap op de vuurpijl komt ook Bebo Disco speciaal voor De Hooge Narren nog een plaatje draaien. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk en er wordt gewerkt met consumptiemunten.

 

JUBILEUMBAL Op de 'elfde-van-de-elfde' geven De Hooge Narren een knallend Carnavalsjubileumfeest, speciaal voor haar vaste carnavalsgasten. Vanaf 20.00 uur gaan de deuren van De Faam open voor het jubileumbal met het thema Terug in de tijd. Op deze feestavond komt er een vertrouwde Hooge Narren-band van weleer optreden: Feestband K-Town. Bezoekers worden verzocht verkleed te komen; het moet een echt Carnavalsfeest worden.

ZONDAG BESLOTEN Naast de feesten worden uiteraard de oud prinsen en raadsleden, vrijwilligers en overige (ere-) leden niet vergeten. Op zondagmiddag 12 november is er speciaal voor hen een besloten programma.

De meest actuele informatie rond het Jubileumweekend bij De Hooge Narren de Facebookpagina of op www.hoogenarren.nl.