• Machteld Stilting

Kinderactiviteiten in kerstvakantie

AMERSFOORT Wie zoekt naar een ontspannen en creatief middagje uit voor het hele gezin kan deze maand prima terecht in het Mondriaanhuis, Kunsthal KadE en het Rietveldpaviljoen. Voor ieder wat wils.

Met de donkere dagen voor kerst in het vooruitzicht is dit jaargetijde bij uitstek geschikt voor een workshop 'Lampion maken'. In het Mondriaanhuis kunnen kinderen knutselen aan een lampion in de kleuren van Mondriaan. Na afloop kan deze gelijk mee naar buiten als de schemering invalt.

PAPIERRELIËF Daarnaast organiseert het Mondriaanhuis workshop 'Spelen met papier en licht'. Daarin gaan kinderen, geïnspireerd op het werk van Herman Coppus in het museum, een papierreliëf maken waarin kleur, ritme en lichtwerking knap samengaan. En mogen ze een bord, glas, beker of kommetje gaan beschilderen in Mondriaanstijl.
Gedurende de hele Kerstvakantie heeft verder inloopatelier 'Winterlandschap' plaats in het Mondriaanhuis. Ga aan de slag met krijt op een zwart vel papier en creëer zo je eigen winterse landschap. Sfeervol en betoverend.

MOBILE In Kunsthal KAdE staan diverse activiteiten op het programma rondom de tentoonstelling 'A Balancing Act'. Zoals elke zondag instaprondleidingen. Behalve op 30 december, dan is er vanwege de Kerstvakantie een rondleiding speciaal voor families. Dat betekent dat de inhoud geschikt is voor zowel de oudste als de jongste deelnemers. Voor kinderen is er rondleiding 'Verboden voor ouders'. Daarin ontdekken ze met een museumdocent hoe kunstenaars spelen, experimenteren en filosoferen rondom het thema 'balans'. Ook in KAdE: inloopworkshop 'Maak je eigen mobile'. Over het spelen met balans en disbalans waarin je zelf een mobile gaat maken.

STEENDIER Museum Flehite organiseert in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof kinderworkshop 'Maak een steendier'. Eerst bezoek je de tentoonstelling 'Salon '18'. Je leert dan over kunst en hoe je ernaar kunt kijken. Daarna mag je zelf de kunstenaar zijn en maak je je eigen dier van steen.

Alle activiteiten op een rijtje

[Kinderworkshop 'Lampion maken' in het Mondriaanhuis: 9 december, 14.00 - 15.30 uur.
[Inloopworkshop 'Winterlandschap' in het Mondriaanhuis: 22 december t/m zondag 6 januari.
[Inloopworkshop: 'Maak je eigen mobile' in Kunsthal KAdE: 23 december, 13.00 - 15.00 uur.
[Kinderrondleiding 'Verboden voor ouders' in Kunsthal KAdE: 23 december en 6 januari, 14.15 - 15.15 uur.
[Kinderworkshop 'Spelen met papier en licht' in het Mondriaanhuis: 27 december en 2 januari, 14.00 - 15.30 uur.
[Familieworkshop 'Lampion maken' in het Mondriaanhuis: 28 december, 14.00 - 15.30 uur.
[Familierondleiding in Kunsthal KAdE: zondag 30 december, 13.00 - 14.00 uur.
[Kinderworkshop 'Mondriaanservies schilderen' in het Mondriaanhuis: 3 januari, 14.00 - 15.30 uur.
[Kinderworkshop 'Maak een steendier' in het Rietveldpaviljoen: 4 januari, 14.00 - 15.30 uur.