• Kunstbrouwerij

Kinderen creëren eigen theatervoorstelling in Eemhuis

AMERSFOORT In samenwerking met Kunstbrouwerij en Scholen In De Kunst wordt van 20 tot en met 24 augustus de Theaterweek gehouden. In het Eemhuis in Amersfoort gaan begeleiders Thjum, Levi en Mike een week lang met een groep kinderen werken aan een eigen voorstelling.

De week begint met een thema waar de kinderen mee gaan werken en eindigt op vrijdagavond met een door de kinderen zelf gemaakte voorstelling. 

FANTASIE In 2014 vond de eerste editie van de Theaterweek plaats. Een experiment van een nieuwe vorm van theater maken met kinderen. In de Theaterweek wordt namelijk geredeneerd vanuit de fantasie en creatie van de deelnemende kinderen zelf, in plaats van uit te gaan van een script. ,,Een vorm van theatermaken, die wij zelf als kind gemist hebben," zeggen Thjum, Levi en Mike, die de Theaterweek begeleiden. Het experiment slaagde, met nieuwe edities op verschillende locaties als gevolg. In de laatste week van aankomende zomervakantie vindt alweer de zesde Theaterweek plaats.

THEATERWEEK De Theaterweek wordt begeleid door Levi Arts, Mike Nijstad en Thjum Arts, drie jonge mannen met een flinke dosis aan ervaring (laatstgenoemde won onlangs het Amsterdams Studenten Cabaret Festival), die zij al vier jaar doorgeven in de Theaterweek. In het maakproces in de Theaterweek wordt gewerkt vanuit drie kernwaarden; verbinding, kracht van het individu en creativiteit. Een door de groep zelf gemaakt stuk, waarin iedereen in zijn kracht staat, is het doel.

Kinderen tussen de 11 en 14 jaar kunnen zich opgeven voor de Theaterweek via: www.kunstbrouwerij.nl. Deelname kost 95,00 euro.