• Op de festivaldag zelf kunnen bezoekers kaartjes per voorstelling kopen.

    Curly and Straight

Kleinkunstfestival Mallejan met Paul van Vliet

AMERSFOORT Paul van Vliet komt naar het Mallejan Festival op 22 april. Ook De Gestampte Meisjes, Matroesjka, Johan Hoogeboom en Dorien Haan en vele anderen zijn te bewonderen tijdens de derde editie van het Amersfoortse kleinkunstfestival. Het zijn jonge, veelbelovende artiesten uit cabaret en kleinkunst en een seniorartiest die een hommage krijgt.

In de hommage voor Paul van Vliet in Theater De Lieve Vrouw zit een grote verrassing, die wordt opgediend door acht Amersfoortse artiesten. Meer wil de organisatie daarover niet zeggen. Wel is duidelijk dat Mylou Frencken, Rikkert van Huisstede en (ex-) studenten van de Paul van Vliet Academie liedjes van Paul van Vliet een eigen kleur gaan geven. ,,Ik vind het bijzonder eervol dat Paul van Vliet naar Amersfoort komt en dat Mallejan hem, een jaar nadat hij gestopt is met optreden, mag eren voor die fantastische theatercarrière", zegt organisator Ben Groenendijk.

LEJO Nieuw is dat het festival ook iets voor kinderen biedt. LEJO, de in Amersfoort wonende artiest die met zijn handpoppetjes internationaal succes heeft, speelt 's middags drie keer in De Observant. Groenendijk: ,,Oudere kinderen kunnen naar de voorstelling Matroesjka, in een andere ruimte van de Observant."

GOVERT SCHILLING ,,Een opvallende keuze is de voorstelling van Govert Schilling en Leoni Jansen. Het is een theatercollege over het universum met bijpassende liedjes. Geen traditionele kleinkunstvoorstelling, maar ik weet zeker dat ik liefhebbers van kleinkunst een groot plezier doe", aldus Groenendijk.

KLAAS PRINS EN THJUM ARTS ,,Het is zeker ook een aanrader om naar Klaas Prins en Thjum Arts te gaan. Ze komen uit Amersfoort, maar zijn met hun theater-loopbaan het lokale allang ontgroeid."

Bezoekers kunnen kiezen uit drie routes. Elke route omvat drie voorstellingen plus de finale in Flint. In de finale komen alle festivalartiesten nog een keer op het podium en schuift Paul van Vliet aan bij presentator Patrick Nederkoorn. Kaartjes voor de drie routes en de voorstellingen van LEJO zijn online te koop. Op de festivaldag zelf kunnen bezoekers kaartjes per voorstelling kopen. Alle informatie staat op www.mallejanfestival.nl.