• Nulllll

Kunstbeurs Nulllll na succesvolle eerste editie terug

AMERSFOORT De tweede editie van de kunstbeurs Nulllll vindt van 4 tot en met 6 oktober plaats in de stad. Na de succesvolle eerste editie in 2018 wordt de beurs opnieuw opgezet in De Nieuwe Stad. In deze oude Prodentfabriek staan maker én liefhebber, kunstenaar én bezoeker centraal. Naast professionele, ervaren kunstenaars krijgen ook beginnende collega's en net afgestudeerde kunstenaars de ruimte om hun werk te laten zien. Het aanbod komt uit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderkunst, fotografie, keramiek, installaties en brons.

Nulllll wordt georganiseerd door Jeroen Hindriks en Hilma Hindriks. Zij hebben naar eigen zeggen veel ervaring met het organiseren van exposities en werken vanuit het standpunt dat zij op gelijke voet met de kunstenaars staan. Hun uitgangspunt is dat zij in gezamenlijkheid een mooie kunstbeurs organiseren die toegankelijk is voor een breed publiek. Met hun bedrijf DraumList bieden Hilma en Jeroen een platform voor kunstenaars en kunstprojecten. Zij willen faciliteren en ondersteuning bieden aan mensen die van hun passie hun werk willen maken. Zo hebben zij het mogelijk gemaakt dat diverse bedrijven voor Nulllll een pas afgestudeerde kunstenaar adopteerden. Als opstap naar de praktijk mogen deze jonge kunstenaars deelnemen aan de beurs om zichzelf zo te promoten. De opening van de beurs vindt plaats op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur waarbij de Amersfoortse band Plastik Soldiers een feestelijk optreden zal verzorgen.

Op de beurs in oktober zijn onder anderen de volgende kunstenaars te zien: Ruben Stallinga (geometrische art), Franco Meloni (tekenkunst), Jorg de Vos (schilderkunst), Lilian Steenhuizen (bronzen beelden), Daniele Scauso & Sophie Conin (mixed media) en Theo Schouten (geometrisch abstract). Behalve dat er tijdens Nulllll veel kunst bewonderd kan worden, ziet men ook hoe kunstenaars ter plekke aan het werk zijn. Er kunnen tevens lezingen, mini-workshops en films worden bijgewoond.