• (c) Michiel van Nieuwkerk

Masterclassweekend Scholen in de Kunst

AMERSFOORT Scholen in de Kunst presenteert in maart de achtste editie van het Masterclassweekend. Een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Vrijdag 15 maart trapt zanger Blaudzun af met een masterclass sing en songwriting. Aansluitend zijn op zaterdag 16 en zondag 17 maart de andere masters te bewonderen in het Eemhuis.

Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat Scholen in de Kunst hiermee iets bijzonders biedt. De masterclasses zijn bovendien een unieke ervaring om dicht bij een master te komen.

Blaudzun verzorgt een masterclass sing en songwriting voor jonge muzikanten. Na een introductie van de master zelf, wordt Blaudzun geïnterviewd door gitarist en docent Sander Hop.

En er zijn meer muziekmasters: pianist Klára Würtz strijkt neer in het Eemhuis om tien jonge, getalenteerde pianisten naar een hoger niveau te tillen. Herman Rieken, werkzaam bij het Koninklijk Concert-gebouworkest, laat jonge slagwerkers de kneepjes van het orkestslagwerk zien.

Schilder Ina van Zyl gaat zich samen met de deelnemers aan haar masterclass richten op de vraag hoe een persoonlijke inspiratiebron kan worden getransformeerd tot een universeel beeld. Sieraadkunstenaar Marijke Schurink prikkelt in de masterclass deelnemers een portret te versieren met allerlei materialen. Een ontdekkingstocht naar een uniek kunstportret!

Ook theaterliefhebbers komen aan hun trekken. Acteur Sander de Heer verzorgt een masterclass comedy-acteren. Via het spelen van korte scenes gaan deelnemers op zoek naar het geheim van humor. Musicalster Frédérique Sluyterman van Loo gaat aan de slag met een choreografie en nummer uit Cabaret in. De masterclasses van danser Jane Lord zijn inmiddels uitverkocht. Kaartverkoop en meer info: www.scholenindekunst.nl.