Miek Hoekzema presenteert 'Meneertje Abstraheertje'

AMERSFOORT In de kinderboekenweek, op zondag 11 oktober om 15.00 uur, presenteert beeldend kunstenaar, dichter en kinderboekenschrijfster Miek Hoekzema haar nieuwste prentenboek 'Meneertje Abstraheertje' in het Mondriaanhuis Amersfoort. Het boek voor jong en oud wil de lezers inzicht geven in de keuzes die een kunstenaar maakt.

Miek Hoekzema is één van de kunstenaars die deelneemt aan de Amersfoortse Kunstvaarroute 2015, die dit jaar Piet Mondriaan als thema heeft. De sculptuur die Hoekzema voor de Kunstvaarroute maakte, heeft de titel Abstraheren Abstradames gekregen. In vervolg op haar deelname aan de Kunstvaarroute maakte zij het prentenboek Meneertje Abstraheertje.

In Meneertje Abstraheertje is een korte biografie van Piet Mondriaan opgenomen en een fictieve ontmoeting met Illy Lips, het alter ego van Hoekzema. De ontmoeting is deels gebaseerd op het verhaal van Apollo en Daphne, een geschiedenis van een onmogelijke liefde. Het boek is leuk voor jong en oud en volgens Hoekzema ook geschikt voor het onderwijs op de basisschool. Het verhaal wordt omlijst door talige weetjes.

Tijdens de presentatie op zondag 11 oktober zal Miek Hoekzema voorlezen uit haar nieuwe prentenboek. Daarna mogen kinderen samen een door de kunstenaar ontworpen kleurplaat inkleuren, die gebaseerd is op de afbeeldingen uit het boek. De krijtjes waarmee dat gebeurt hebben een bijzondere vorm. Waarom dit zo is, wordt misschien duidelijk tijdens de bijeenkomst.

Miek Hoekzema won in 1999 met haar afstudeeropdracht aan de Gerrit Rietveld Academie de Gerrit Rietveld Academie prijs. In 2004 rondde zij haar masters opleiding aan het Sandberg Instituut af met o.a. het publiceren van mijn eerste dichtbundel 'Knakstoelenzolensokkel'.

Mondriaanhuis

Kortegracht 11

3811 KG Amersfoort

T 033 46 00 170

info@mondriaanhuis.nl