• Bachdag Amersfoort

Musici komen naar Amersfoort voor Bachdag

AMERSFOORT James Oesi, Klaartje van Veldhoven, Anton Spronk, Vincent van Amsterdam, het Vespucci Kwartet, een greep uit de musici die op zaterdag 13 oktober naar Amersfoort komen voor de Bachdag Amersfoort. 

,,In de afgelopen weken zijn we druk geweest met het samenstellen van het programma en we zijn er trots op dat we weer een mooie dag voor u in de steigers hebben gezet", zo vertelt de werkgroep. Op het (voorlopige) programma staan 61 concerten, lezingen en andere activiteiten. ,,We zijn nog steeds bezig dit aantal uit te breiden."

SLOTCONCERT Elke Bachdag Amersfoort wordt afgesloten met een slotconcert in de st. Joriskerk. Het slotconcert van deze editie is opgebouwd rond de Ratswahlscantates, muziek die geschreven werd rond de benoeming van een nieuwe stadsraad. Dit concert wordt ingeleid door burgemeester Lucas Bolsius

ONTBIJT MET BACH Het concert wordt verzorgd door het St. Joriskamerkoor onder leiding van Wouter Verhage. Het slotconcert is, als enige concert van deze dag, niet gratis. Kaarten bestellen kan via www.ticketkantoor.nl/bachdag. De Bachdag begint op vrijdagavond 12 oktober en kent ook op zondag 14 oktober nog activiteiten zoals 'een ontbijt met Bach' en concerten in het Meander Medisch Centrum. Het volledige programma is te vinden op www.bachdagamersfoort.nl.