• Jip Warmerdam

Nacht van de Madrigalen in de Sint-Joriskerk

AMERSFOORT Festival Monteverdi XL presenteert vrijdag 13 april (18.00 tot 1.00 uur) de Nacht van de Madrigalen, gewijd aan de madrigalen van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643), in de Sint-Joriskerk. Aanleiding voor de Nacht van de Madrigalen is de verschijning van de nieuwste cd-box met madrigalen door barokensemble Le Nuove Musiche onder aanvoering van Krijn Koetsveld, oprichter van het festival en artistiek leider van het ensemble.

Met deze cd-box (Boek V en VI), die eind maart 2018 zal verschijnen op het label Brilliant Classics, heeft Le Nuove Musiche een unicum verricht in de muziekgeschiedenis, namelijk de integrale opname van alle negen boeken met madrigalen (en twaalf cd's) van Claudio Monteverdi. De eerder verschenen cd-opnamen in deze serie oogstten lovende kritieken in binnen- en buitenland.

Het avondvullende minifestival Nacht van de Madrigalen wordt officieel geopend door burgemeester Lucas Bolsius en is toegankelijk voor een breed publiek. Er wordt niet alleen op hoog niveau gezongen, maar er is ook een Italiaans buffet, een wijnproeverij en een jazzconcert met organist/jazzpianist Bert van den Brink - die Monteverdi uiteraard op zijn geheel eigen wijze zal interpreteren. Het complete programma is te vinden op www.monteverdixl.com, waar ook kaarten gekocht kunnen worden.