• Jochem Jurgens

Opzwepende calypsoritmes met Kerst in Paramaribo

LIEVE VROUW Kerst in Paramaribo vertelt het verhaal van een Nederlandse theatergroep met multiculturele ambities, die besluit om met een actrice van Surinaamse komaf en haar in Paramaribo wonende vader, een theatervoorstelling te gaan maken. Het moet een spannend stuk worden over revolutie, Bouterse, cocaïne en Junglecommando's. Dat zien de actrice en haar vader niet zitten.

Suriname bestaat uit meer dan revolutie en cocaïne, de onderwerpen waar Nederlanders het altijd weer over lijken te willen hebben. Zij laten liever het lief en leed van de Surinamer zien, hier en daar. Het gemis, het verlangen, de verbondenheid. Maar sommige dingen zijn onvermijdelijk. Hoe zit het nu eigenlijk echt in Suriname en hoe kijken Nederlanders daar in 2015 tegenaan? Kerst in Paramaribo is een voorstelling waarin Nederland en Suriname opnieuw hun positie tegenover elkaar bepalen.

Het Volksoperahuis en anderen: Kerst in Paramaribo, De Lieve Vrouw, vrijdag 8 april, 20.30 uur, www.lievevrouw.nl of telefoon 033-4226555.