Première van documentaire voor behoud Sint Martinuskerk

HOOGLAND In de Sint Martinuskerk wordt zondag 7 mei de filmdocumentaire 'Samen Hoogland' voor de eerste keer getoond. Het begint om 15.00 uur en wordt georganiseerd door de stichting 'Vrienden van Martinus' (kortweg VVMH).

Deze stichting is op 1 april 2017 opgericht om alles in het werk stellen om de Sint Martinuskerk voor Hoogland te behouden, ongeacht de bestemming. De kans is groot dat binnen de parochie Onze Lieve van Amersfoort in de komende decennia een aantal kerkgebouwen zal sluiten.

PREMIERE Koos van Dijk is één van de bestuursleden van deze stichting. Hij vertelt wat er zoal te zien is in de documentaire: ,,In deze film zijn beelden te zien van onder andere de herstelwerkzaamheden van de oorlogsschade aan de Sint Martinuskerk en ook de ingebruikname van de huidige Sint Martinuskerk. Dit wordt geïllustreerd met interviews van mensen die hierbij betrokken zijn geweest. Daarnaast zijn er ook interviews te zien met oudere en jongeren mensen die nu betrokken zijn bij deze kerk. Zij vertellen in deze film hun visie op het gebouw en op de omgeving van deze kerk voor de nabije toekomst." Deze documentaire is op een groot scherm te zien.

Van Dijk is sinds twee jaar betrokken bij deze stichting en hij probeert het een en ander te organiseren om deze kerk te behouden voor Hoogland en omgeving. ,,Ik heb toen ja gezegd en ben direct druk aan het stoeien gegaan om deze documentaire te maken. Samen met mijn medebestuursleden hoop ik dan ook dat hiermee meer mensen betrokken raken bij dit gebouw. Het gaat niet alleen om het geloof, maar meer om de gemeenschap en de betekenis van dit gebouw nu en in de toekomst."

Na afloop is de DVD te koop.