• Henri Hofsteenge (Rabobank) en festivaldirecteur Alexander Beets ondertekenden het nieuwe sponsorcontract donderdag 17 maart.

    Floor Visser

Rabobank en Amersfoort Jazz samen weer verder

AMERSFOORT Rabobank Amersfoort Eemland is al tien jaar hoofdsponsor en naamgever van het Amersfoortse jazzfestival. Donderdag 17 maart werd tijdens Midwinterjazz in Kasteel Groeneveld (Baarn) aan deze langdurige samenwerking vervolg gegeven met het tekenen van een nieuw sponsorcontract.

 

Festivaldirecteur Alexander Beets maakte deze avond de eerste namen van de aanstaande editie van Rabobank Amersfoort Jazz bekend. Zo treden bijvoorbeeld de pianisten Cor Bakker en Peter Beets op tijdens het festival. Laatstgenoemden gaven een bijzonder dubbelconcert tijdens Midwinterjazz. Het festival is dit jaar van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei.

 

Henri Hofsteenge, directievoorzitter van Rabobank Amersfoort Eemland legt uit waarom zijn bank kiest voor een verlenging van de samenwerking: ,,Als hoofdsponsor hebben wij dit evenement de afgelopen tien jaar zien groeien. Ieder jaar weet de organisatie nog mooiere artiesten aan zich te binden. Het programma biedt niet alleen maar grote namen, maar weet ook op de juiste plekken verdieping aan te brengen. Door opkomend nationaal jong talent een podium te bieden, of muzikanten uit onverwachte plekken van de wereld naar Amersfoort te halen. Het ambitieniveau ligt hoog."

 

RELATIE Bestuurslid van Stichting Amersfoort Jazz Cees Krul: ,,De verbinding met de Rabobank is de afgelopen tien jaar steeds sterker geworden. Van sponsor zijn zij tot partner gegroeid. De relatie is uitstekend en dat wordt bevestigd met dit contract. Dit geeft ons het vertrouwen om te bouwen aan de toekomst van het festival.

Als festival willen we graag al onze 'klanten' tevreden houden. Dat geldt niet alleen voor de Rabobank, maar ook voor de vele andere sponsoren en partners die het festival ondersteunen. Daarnaast ook voor de artiesten, maar natuurlijk vooral voor het publiek. Dat staat bij ons altijd bovenaan."

 

Alexander Beets: ,,De verlenging van de samenwerking met de Rabobank Amersfoort Eemland bevestigt ons dat we met het festival iets heel bijzonders neer weten te zetten. Een festival met jazz en wereldmuziek wat toegankelijk is voor een zeer breed publiek. We halen de parels uit binnen- en buitenland, maar daarnaast ook uit de regio, en presenteren die op sfeervolle locaties in de Amersfoortse binnenstad."

 

OP DE KAART Hofsteenge vertelt enthousiast over het evenement. ,,Als lokale bank omarmen wij het succes van dit mooie festival. Het zet Amersfoort op de kaart. Het weet bezoekers te trekken uit de hele regio, maar ook van ver daarbuiten. Allemaal roemen ze de sfeer van het festival. De bijzondere concerten in de mooie entourage van de Amersfoortse binnenstad.

Het festival geeft ook de lokale economie een goede impuls. Voor de horeca en de middenstand is een festival als Rabobank Amersfoort Jazz erg belangrijk. Niet alleen trekt het gedurende het weekend vele bezoekers die genieten van de muziek vanaf een terrasje, maar ook draagt het bij aan de economie van de binnenstad."