Spannende editie van 'De Huiskamer'

OBSERVANT 'De Huiskamer' brengt maandelijks de beste Amersfoortse singer-songwriters en opkomend nationaal talent naar Stadspodium De Observant. Woensdag 25 november treden Eelke Ankersmit, Merlijn Nash en van Thijs van der Meulen, frontman van de band Backgammon, op. De aanvang is 20:30 uur, de entree gratis.

Tien jaar lang fungeerde Eelke Ankersmit als zanger en liedjesschrijver in bands, zoals The Rag Trade. Na het behalen van een 9,5 voor zijn afstuderen aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam gaat Eelke Ankersmit solo verder.

Geïnspireerd door James Blake, Debussy, Patrick Watson, Modeselektor en Thom Yorke, brengt Merlijn Nash deze avond zeer intiem zijn eerste nummers ten gehore in de Observant.

Als frontman van Backgammon timmert Thijs van der Meulen al jaren aan de weg, en schreeuwt hij soms zijn longen uit zijn lijf. Op zowel gitaar als piano en met een stem die van meer ervaring spreekt dan zijn leeftijd doet vermoeden overtuigt deze eigenaardige rocker ook akoestisch.