• Maurice van de Berkt
  • Maurice van de Berkt

Speciaalbier- en wijnfestival Kannen en Kruiken breidt uit naar vier dagen

AMERSFOORT Het speciaalbier- en wijnfestival Kannen en Kruiken vindt van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus plaats voor de tweede keer in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Vanwege het succes van het eerste jaar begint het festival een dag eerder. Meer dan honderd soorten bier en deritg wijnen gaan hand in hand met lekker eten, want mobiele keukens serveren verse en ambachtelijke lekkernijen. Daarnaast verwennen bands en DJ's de oren. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje. ,,We zijn weer terug in onze thuisstad! Hier kijken we al maanden naar uit. Omdat heel Amersfoort zo enthousiast was over Kannen & Kruiken, starten we dit jaar al op de donderdag", zegt organisator Paul Niezen.

Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt omgetoverd tot een bierwalhalla. Saison, blond, dubbel, tripel, pale ale, IPA, kriek, pils, bock, stout, porter, witbier, weizen, radler, alcoholarm en alcoholvrij: het is er allemaal.

De Kannen en Kruiken sommeliers vertellen met alle liefde over de verschillende smaken en wijnhuizen. Als klap op de vuurpijl wordt er elke dag een doos met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Bezoekers kunnen eten bij mobiele keukens uit het land. Zij schotelen vers en ambachtelijk eten voor.

PROEFLOKALEN In samenwerking met Proeflokaal De Koperen Hond worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De bier- en wijnproeverijen bieden podium voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk op het festival.

De openignstijden zijn donderdag 15.00 tot 23.00 uur, vrijdag 15.00 tot 1.00 uur; zaterdag 13.00 tot 1.00 uur en zondag 13.00 tot 22.00 uur. Meer informatie op deze website.

Kannen & Kruiken is een productie van Kultlab. Kultlab organiseert ook festivals zoals Lepeltje Lepeltje, Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen, Into the Woods en Wildeburg.