• Special Arts Kunstuitleen

Speciale kijkdag bij Special ArtsKunstuitleen

AMERSFOORT Special Arts aan de Zonnehof in Amersfoort houdt zaterdag 23 maart een speciale kunstkijkdag. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de bijzondere kunstuitleencollectie, nu Kunstuitleen Amersfoort (locatie Eemhuis) op 1 januari 2020 haar deuren moet sluiten.

Via Special Arts blijft het wel mogelijk kunst te lenen in Amersfoort. In goed overleg biedt Special Arts liefhebbers een aantrekkelijk overgangsabonnement aan. Special Arts is een landelijke stichting die zich bezighoudt met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en ondersteunt de kunstenaars bij het ontwikkelen van hun talent.

KUNSTUITLEEN Om beeldend kunstenaars met een handicap een platform te geven, beheert Special Arts een kunstuitleen. De collectie bevat ruim 3.000 kunstwerken van meer dan 500 kunstenaars. Maandelijks worden werken toegevoegd. Naast particulieren zijn ook bedrijven van harte welkom. Diverse bedrijven huren kunst bij de kunstuitleen van Special Arts en geven zo vorm aan hun maatschappelijk ondernemerschap.

KUNSTKIJKDAG Zaterdag 23 maart opent de Kunstuitleen aan de Zonnehof 4a in Amersfoort speciaal haar deuren voor belangstellenden. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunnen dan zowel de kunstwerken in de galerie als werken uit het depot bezichtigd worden. Ook kunnen bezoekers vragen stellen over de kunstenaars, de organisatie en het speciale overgangsabonnement. 

Alle kunstwerken zijn digitaal te bekijken via www.galeriespecialarts.nl.