• ,,Het is muziek waar iedereen vrolijk van wordt - , aldus festivaldirecteur Jörgen Raymann.

    Festival Dias Latinos

Swingen tijdens Dias Latinos

AMERSFOORT Na een succesvolle editie van vorig jaar is het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos binnenkort weer terug op 29, 30 juni en 1 juli. Bezoekers kunnen tijdens dit festival weekend genieten van een Latijns-Amerikaans feest, met bekende artiesten, dansworkshops en allerlei andere festiviteiten.

Het festival brengt verschillende culturen bij elkaar. Door middel van onder andere diverse dansworkshops, verspreid over verschillende locaties in de stad, laat het festival jong en oud kennismaken met de Latijns Amerikaanse culturen. Er wordt niet alleen gekeken naar de mix van verschillende culturen, maar er is ook aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Latin muziek en dans in de vorm van seminars en workshops. De organisatie verwacht meer dan 100.000 bezoekers.


FEEST VOOR IEDEREEN Dias Latinos wil de aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Onder de toepasselijke naam 'Viva la Vida' wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan onder andere de pijler 'bewustwording'. Op vrijdag 29 juni is er een besloten feest georganiseerd voor èn door cliënten van Amerpoort. Amerpoort ondersteunt ruim 2.300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in 't Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig en meervoudig beperkt. Na dit besloten feest gaat Dias Latinos in heel Amersfoort van start.

ARTIESTEN In de afgelopen maanden zijn er op de Facebookpagina van het festival al enkele namen bekendgemaakt. Zo komt de Cubaanse zanger TROY een optreden geven met invloeden uit de pop, latin, salsa, reggaeton en hiphop. N8N (Nathan Ambach) zal zijn liefde voor soul-, funk-, Latin en bluesmuziek delen. Naast deze twee artiesten zorgen ook Trafassi, Timbazo, Memo Pimiento Electric Orchestra, Gerardo Rosales Sextet, Mamihlapinatapai en Lady Caro voor swingende optredens. Tijdens het driedaagse festival wordt ook nieuw talent uitgedaagd om zich te presenteren.

JORGEN RAYMANN ,,De Latijns-Amerikaanse muziek is mij met de paplepel ingegoten. Het is muziek waar iedereen vrolijk van wordt en daarom is het ook verbindend. Met Dias Latinos hopen wij vanuit Amersfoort de muzikale brug te slaan naar een vrolijker Nederland", aldus festivaldirecteur Jörgen Raymann.

LEZERSACTIE [Om optimaal te kunnen genieten van het festival wordt iedere festivaldag een winnaar (met maximaal drie andere personen) bij de winnaar thuis opgehaald met de Dias Latinos auto en weer thuisgebracht. Stuur een mail naar pers@diaslatinos.nl en licht toe waarom jij Dias Latinos komt bezoeken en op welke dag. De winnaars ontvangen in de week voorafgaand aan het festival bericht.