• PR

Taalfeest Amersfoort opvolger Groot Amersfoorts Dictee

AMERSFOORT Het eerste Taalfeest Amersfoort moet gaan plaatsvinden op donderdag 7 maart in het Kadecafé en het Eemhuis. Taalfeest Amersfoort is de opvolger van het Groot Amersfoorts Dictee, dat van 2011 tot en met 2018 met veel succes georganiseerd werd in het stadhuis.

De avond begint om 17.30 uur met een Taalmaal in het Kadecafé. Vanaf 20.00 uur starten twee rondes met allerlei taalactiviteiten in vier verschillende ruimtes in het Eemhuis. Er zijn optredens van taalvirtuozen Ivo de Wijs en Frank van Pamelen, er is een sprankelende Taal(pub)quiz en een interview met de Zuid-Koreaanse schrijver Vinnie Ko (boek: Met hartelijke groente) over de eigenaardigheden die een buitenlander ondervindt wanneer hij Nederlands probeert te leren. Verder is er een stoomcursus Columns Schrijven met Annette Verspoor en een voordracht van de bekende schrijver Ludo Jongen over 'Amersfoortse Praat'. De avond wordt afgesloten met een optreden van het bekende duo 'De Buren' met Cees van Weerd (ex-stadsdichter) en Antoine van Roemburg.

Ivo de Wijs (Tilburg, 1945) is tekstdichter en presentator. Hij werkte vele jaren in volle vaart voor theater, radio (Vroege Vogels) en televisie, maar hij publiceerde ook een ferme stapel bundels met lichte verzen. Voor zijn optreden in Amersfoort maakt Ivo een keuze uit zijn light verse: oud en nieuw, kort en lang, vrolijk en bedachtzaam. Frank van Pamelen (Terneuzen, 1965) won met zijn light verse de prestigieuze Kees Stipprijs en fileert elke maandag de actuele taal op NPO Radio 1. Ivo en Frank treden samen twee keer op.

Bij aanmelding kan een geïnteresseerde zich voor twee programmaonderdelen opgeven. Na betaling van 10 euro wordt de aanmelding definitief. Voor het Taalmaal, met optredens van Vinnie Ko en de nieuwe stadsdichter Jacques de Waart, is apart opgeven mogelijk, kosten à 20 euro. Voor aanmelden en meer informatie: www.taalfeestamersfoort.nl.