• Nicholas Hoult and Lily Collins in the film TOLKIEN. Photo Courtesy of Fox Searchlight Pictures. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

    Twentieth Century Fox

Tolkien, Dome Karukoski

LIEVE VROUW Het biografische verhaal over de jonge jaren van J.J.R. Tolkien, de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld 'Middle Earth'. Met zijn schoolvrienden doorstaat hij liefde en verlies. Maar als WO I uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. De film draait vanaf donderdag 6 juni in de Lieve Vrouw.

'Tolkien' vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien's onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

Kijk voor kaarten en meer informatie op www.lievevrouw.nl of telefoonnummer 033-4226555