• Peter Putters

Tweede Flint Magazine met thema 'Amersfoort' is verschenen

AMERSFOORT De tweede editie van Flint Magazine is verschenen. Op zaterdag 27 januari ontving wethouder Bertien Houwing (D66) een extra groot exemplaar van het magazine uit handen van de Amersfoortse cabaretier Patrick Nederkoorn.

Het is de tweede keer dat er een editie van Flint Magazine verschijnt. Het tijdschrift verschijnt jaarlijks en wordt in de regio verspreid onder bezoekers. Daarnaast kunnen theaterbezoekers gratis een exemplaar in Flint ophalen. In het magazine staan interviews en artikelen over voorstellingen die dit theaterseizoen nog in Flint te zien zijn.

Dit jaar heeft Flint Magazine het thema 'Amersfoort'. De nadruk van de artikelen ligt daarom op Amersfoortse producties en op artiesten die een speciale band met de stad hebben. Op de cover staat bijvoorbeeld de Amersfoortse chansonrapper Diggy Dex. Verder zijn de Amersfoortse danseres Nienke Wind van Introdans en regisseur Isaäk Hofland van de Amersfoortse productie 'De Passie' geïnterviewd. Daarnaast staan er in het tijdschrift onder andere artikelen over Maaike Ouboter, Jon van Eerd, Karin Bloemen en 'Vele Hemels boven de zevende.'

Op 27 januari, tijdens het Nationaal Theaterweekend, ontving wethouder Bertien Houwing een extra groot exemplaar van het magazine. Dit gebeurde in de Rabobank Theaterzaal na de uitverkochte voorstelling 'Cabaretavond' met Patrick Nederkoorn en Jan Beuving, Daniëlle Schel, Clean Pete en Soundos.