• Archief BDUmedia

Amersfoort2014 maakt programma bekend

AMERSFOORT Ben Stoelinga is gekozen als lijsttrekker van Amersfoort2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Dat heeft de partij donderdag bekend gemaakt. Ook werd het verkiezingsprogramma van de partij vastgesteld.

Verkeer maakt een belangrijk onderdeel uit van de ambities van de lokale partij. Amersfoort2014 wil bijvoorbeeld werk gaan maken van gratis busvervoer op zaterdag naar en vanuit de binnenstad. ,,Ook moet de verbinding van het stationsgebied en de binnenstad snel verbeterd worden, verkeersknelpunten moeten sneller worden aangepakt en de veiligheid rond scholen moet omhoog'', meldt de partij in een persbericht. Mede hierdoor moet de binnenstad autoluw gemaakt worden. Ook moet elektrisch vervoer gestimuleerd worden. Verder is onderwijs een belangrijk punt van Amersfoort2014. ,,Amersfoort moet weer een studentenstad worden, dus er moet wat gaan gedaan worden aan de huisvesting van studenten en het aanbod aan opleidingen.''

Een ander punt in het programma is dat elke wijk jaarlijks een wijkwoonplan krijgt, gemaakt door bewoners en gemeente, over bijvoorbeeld verkeer, groen, zorg (oud en jong), speelruimte en ontmoeting. Amersfoort2014 wil verder de lokale lasten omlaag, geen windmolens in Amersfoort en geen hoogbouw aan de Eem.

KANDIDATENLIJST De kandidatenlijst van Amersfoort2014 ziet er als volgt uit. Na lijsttrekker Stoelinga completeren Sieta Koet, Menno Fousert, Gijs Meerman en Jan Gerritsjans de top vijf. Daarna volgen Martin Lorijn, Dave Kok, Cees Gravendaal, Balt Gmelig, Jan Bijvank, Martin Stoffer, Paul van der Spaa, Nico de Leeuw en Frans Bouman.

Meer informatie over de partij en het programma op www.amersfoort2014.nl.