• D66 Amersfoort

D66 Amersfoort presenteert kandidatenlijst

AMERSFOORT In de top twaalf van de kandidatenlijst van D66 Amersfoort staan naast de eerder gekozen lijsttrekker Tyas Bijlholt nog drie ervaren raadsleden: Dirk-Joost van Hamersveld (3), Noëlle Sanders (7) en Henk Pijper (8). Huidig fractiemedewerker en cultureel ondernemer Henk Logman staat op plaats tien.

De lijst kent ook een aantal nieuwkomers. Op nummer twee is door de leden de 49-jarige Irma Dijkstra geplaatst. Een ander nieuw gezicht is de 38-jarige Farid Bouchtaoui. Hij heeft plaats vijf toegewezen gekregen door de leden. Ook Marjolein Perdok is een nieuwkomer op plek vier. De huidige D66 fractie bestaat uit negen raadsleden.

Lijsttrekker Tyas Bijlholt gaat trots met deze kandidaten de campagne in: „Het is een lijst geworden met energieke en deskundige mensen. Zij gaan met veel enthousiasme en bravoure aan de slag voor een toekomstgericht, groen en bloeiend Amersfoort. Een duurzame stad waarin je graag wilt leven, leren, werken en recreëren". Afdelingsvoorzitter Martin Fröberg valt de lijstrekker bij: "Stuk voor stuk zijn het allemaal geweldige kandidaten en alle generaties zijn vertegenwoordigd. Ze luisteren naar wat er speelt bij mensen, bedrijven en instellingen en weten van aanpakken".

De leden van D66 hebben gekozen voor „een mix van politieke routiniers aangevuld met mensen die hun sporen in de maatschappij op een andere wijze hebben verdiend." Daarnaast hebben de leden de 18-jarige Thomas Mojet plek negen toegewezen en op nummer zes staat Wouter van Schagen. Jacob Lamminga (11) en Gert Veldhuis(12) completeren de top twaalf van D66 Amersfoort.