• Martijn Beekman

Gert Jan Segers (CU) bezoekt de Voedselbank Amersfoort

AMERSFOORT Gert Jan Segers van de ChristenUnie brengt vrijdag 2 februari een werkbezoek bij Voedselbank Amersfoort (voorheen Voedsel Focus). Momenteel helpt voedselbank Amersfoort ruim vierhonderd huishoudens aan levensmiddelen en andere eerste levensbehoeften, omdat deze huishoudens zelf niet de middelen hebben daarin zelf te voorzien.

De uitstroom is redelijk hoog, omdat de voedselbank met hulp van inzet van de gehele civil society (veel kerken en de plaatselijke overheid) naar structurele oplossingen daarvoor zoekt. Daarbij komt de voedselbank knelpunten tegen in hun systeem, die voor mensen bijna onmogelijk zijn om op te lossen.

Gert Jan Segers zal tijdens zijn werkbezoek kennis maken met het door voedselbank gehanteerde concept en het gesprek aangaan met onder andere Cieka Galenkamp, algemeen coördinator van de voedselbank over de knelpunten, maar ook het mooie werk dat gedaan wordt door zoveel vrijwilligers om anderen die het minder hebben te helpen weer uit hun problemen te komen, zodat ze niet in alles afhankelijk van anderen hoeven te blijven, maar een doorstart kunnen maken.

ChristenUnie heeft in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen (21 maart 2018) een aantal aandachtspunten waar zij de nadruk op legt in Amersfoort. Deze aandachtspunten zijn onder andere het uit de schulden houden van jongeren en bijdragen aan het landelijke plan Waardig OuderWorden onder het thema Zorg.