• Vincent Jannink

Regenboogdebat Amersfoort met negen politieke partijen

AMERSFOORT Het Regenboogdebat Amersfoort met vertegenwoordigers van negen politieke partijen wordt donderdag 8 februari gehouden. Het debat over LHBTI-kwesties wordt georganiseerd door COC Midden-Nederland, belangenbehartiger voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) en Stichting Keiroze. Ook COC's verkiezingswebsite Rainbowvote is inmiddels in de lucht.

De Observant is donderdagavond de plek waar Sieta Kloet (Amersfoort2014), Hans-Dieter de Smit (CDA), Astrid Janssen (GroenLinks), Roel Mulder (Actief), Marijke Jongerman (SP), Jelle Hengeveld (VVD), Simone Kennedy (ChristenUnie), Wouter van Schagen (D66) en Grace Tanamal (PvdA) in debat gaan over zaken die belangrijk zijn voor LHBTI-inwoners van Amersfoort. Doel van het debat is om de kiezer duidelijkheid te geven over de standpunten van de diverse partijen over zaken die belangrijk zijn voor Amersfoort als 'regenbooggemeente'. Het debat moet de basis leggen voor een later te tekenen Regenboog stembusakkoord. De presentatie is in handen van cabaretière en Rambam presentator Yora Rienstra.

Belangstellenden zijn van harte welkom het debat bij te wonen. Toegang is gratis. De zaal gaat open om 19.30 uur en het debat start om 20.00 uur in het De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

VERKIEZINGSSITE Deze week werd ook de verkiezingswebsite Rainbowvote.NU gelanceerd. Rainbowvote.NU is de verkiezingswebsite van COC Nederland. Hier is te lezen hoe partijen denken over LHBTI-kwesties, hun 'regenboogkandidaten', wat de partijen de afgelopen periode gedaan hebben voor LHBTI's en wat ze beloven voor de komende periode.

COC Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland.