• Anjo de Haan

Verkiezingsdebat: 'Amersfoort duurzaamheidskampioen'

AMERSFOORT De duurzaamheidsambassadeurs van Amersfoort organiseren op 8 maart het Groot Amersfoorts Lijsttrekkersdebat over duurzaamheid. Amersfoort heeft ambitieuze doelen gesteld om de stad schoner, groener en klimaatneutraal te maken. De doelen sluiten mooi aan bij het landelijke beleid: energiebesparing, zon- en windenergie, aardgasloos verwarmen, schone mobiliteit, en geen materiaal-verspilling. Daarvan willen de ambassadeurs samen de vruchten plukken.

,,Minder verspilling bespaart geld, en duurzame oplossingen leiden tot nieuw ondernemerschap, schone lucht en minder vervuiling. Maar dat gaat niet vanzelf. Het nieuwe college van Amersfoort heeft de eervolle taak om ambities om te zetten in uitvoering, concrete plannen, afspraken en maatregelen. Welke rol nemen de partijen hierin als zij deel gaan nemen aan een nieuw college? Een leidende rol, een regiefunctie, of laten zij het aan de stad en markt over? Hoe gaan zij de plannen financieren, en hoe gaan zij bewoners, wijken, woningbouwcorporaties en bedrijven helpen om te verduurzamen? Gaan we er als stad op vooruit, ook economisch en sociaal?"

De lijststrekkers zullen worden uitgedaagd om hun standpunten duidelijk te maken en met elkaar het debat aan te gaan, onder leiding van Marion van der Voort. Iedereen is welkom op donderdag 8 maart in de Johanneskerk, aan de Westsingel 30. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig. De inloop is vanaf 19.00 uur en het debat begint om 19.30 uur. Meer informatie op www.amersfoortduurzamestad.nl/debat.

De Duurzaamheidsambassadeurs zijn een onafhankelijke en gemêleerde groep van betrokken ondernemers en bewoners van de stad, die voor de gemeente (wethouders en raad) fungeren als klankbord, partner en aanjager met betrekking tot duurzaamheid in de gemeente Amersfoort.

De ambassadeurs zijn: Adrianne Jonquière-Breure (circulaire economie); Marjolein Demmers (duurzaamheidsbeleid, klimaat en energie); Christiaan Kraaijenhagen (circulaire economie/ Berg-, Leusder-, Vermeerkwartier); Fokke de Jong (klimaat en energie/ Soesterkwartier); Thijs Lindhout (klimaat en energie); Edgar van Groningen (Groene burgerinitiatieven); Wim Pot (duurzaam ondernemen, Amersfoortse bedrijven) en Ilja de Wolf (duurzaam bouwen, Amersfoortse bedrijven).