• Medicijnen

Aantal overstappers in Amersfoort hoger dan het landelijk gemiddelde

Advertorial

Na 12 november gaat het zorgseizoen weer van start. Jaarlijks kunnen de zorgpremies, de vergoedingen en het eigen risico veranderen. De basis zorgverzekering zal ieder jaar herzien worden. Vervolgens zullen zorgverzekeraars, op basis van het herzien van de basis zorgverzekering, de premies aanpassen.

Zorgtoeslag
Voor het nieuwe jaar wordt rekening gehouden met een premiestijging van 124 euro. Om de zorgtoeslag te berekenen zal het kabinet ook een inschatting maken van de nieuwe zorgpremies. Voor een eenpersoonshuishouden zal de stijging maximaal 94 euro bedragen. Voor meerpersoonshuishoudens is dit bedrag 281 euro.

Overstappers in Amersfoort
Uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid en Zorg blijkt dat, in het zorgseizoen van 2018, plusminus 5,7% van Nederlanders over is gestapt van zorgverzekering. Voor Amersfoort geldt dat 7,9% van de inwoners overstapt. Dit percentage ligt 2,2 procentpunten hoger dan het landelijk gemiddelde.
De reden dat mensen overstappen van zorgverzekering Mensen stappen over van zorgverzekering om de fluctuerende premies van zorgverzekeraars. Zo kan het zijn dat je dit jaar met je zorgpakket perfect zit, maar volgend jaar niet meer. Sommige producten of diensten worden wellicht niet meer vergoed, of er is een andere zorgverzekeraar die goedkoper is voor een specifiek zorgpakket. Genoeg reden om even te controleren of het beter en goedkoper kan voor het volgende jaar!

bron: Overstappen.nl