• Klimaatmissie Nederland

Aardgasvrije woningen nagebootst in Amersfoort

AMERSFOORT Klimaatmissie Nederland opent vrijdag 5 juli in Amersfoort het eerste Bewoners Belevingscentrum. In het centrum zijn diverse woonruimtes nagebootst, die laten zien wat er verandert als je aardgasvrij en energievriendelijk gaat wonen.

Tijdens de Klimaatdagen op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli kunnen eigenaren van een rijwoning of van een woning die is gebouwd na 1995, zich laten informeren en een afspraak inboeken voor een persoonlijk gesprek. Na het persoonlijke gesprek ontvangen bewoners een gratis klimaatplan waarin alle maatregelen, kosten en financieringsmogelijkheden staan.

Naast het verwarmen van de woning is frisse luchttoevoer en het kunnen koelen van de woning een belangrijk onderdeel van het concept van Klimaatmissie Nederland. Het komende jaar worden bewoners straat voor straat uitgenodigd om een persoonlijk gesprek in te boeken en ervaringen met buurtgenoten te delen.

Het Bewoners Belevingscentrum is gevestigd in het pand van de Rabobank (vestiging Vathorst), Wouda 13, 3825 MA Amersfoort. Op vrijdag 5 juli zijn woningeigenaren welkom van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 6 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8 juli is het centrum geopend van dinsdag tot en met vrijdag. Voor meer informatie: www.klimaatmissienederland.nl