• Lekkernijen in de zaak zijn geïnspireerd zijn door de wereldstad New York.

    Bianca van der Linden-Snel

American Style bij The Blueberry

Advertorial

AMERSFOORT Het afgelopen jaar bleek The Blueberry een schot in de roos op winkelcentrum Emiclaer. Door de verhuizing naar het grotere pand aan de overkant kunnen er nu nog meer mensen genieten van een ontbijt, lunch of een overheerlijke taart. Lekkernijen die geïnspireerd zijn door de wereldstad New York en zijn vertaald naar een eigen Blueberry stijl.

Bianca van der Linden-Snel

,,Ruim drie jaar geleden ben ik gestart met The Blueberry op de Hof in de stad. Het concept van The Blueberry is gebaseerd op New York, American style breakfast, lunch, cakes en more. Met wisselende limited editions, denk aan heerlijke blueberry pancakes, een unicorn hot chocolate of een pumpkin spice latte. Alles vers en veelal zelf gemaakt" , vertelt eigenaresse Lisette de Jong.

DROOM ,,Ik woon zelf in Kattenbroek en zag het als een droom om ook op Emiclaer een vestiging te openen. De eigenaar van het winkelcentrum, Wereldhave, heeft mij geholpen om dit te realiseren. Dat het zo'n groot succes zou worden had ik niet durven dromen. Geregeld moest ik het afgelopen jaar nee verkopen, we zaten gewoon vaak vol. Nu we verhuisd zijn hebben we genoeg ruimte. We zijn er voor iedereen die zin heeft in een ontbijt, een lunch of een kopje koffie met iets lekkers erbij. Voor jongeren die een taartje komen eten, ouderen, maar ook voor de gezinnen met kleine kinderen. In de zaak is overal aan gedacht: een kinderhoek, een verschoonruimte en genoeg plek voor een kinderstoel. Voor de zakenmensen zitten er overal stopcontacten en is er een razendsnelle wifi."

INSPIRATIE Ze gaat verder: ,,Ik hou van gezelligheid, vrolijke kleuren, veel fruit en van taarten bakken. De uitstraling van de zaak moest warm en laagdrempelig zijn. New York vind je overal terug, op de graffiti muur en de geel-zwarte kleur verwijst naar de taxi's uit de wereldstad. De inspiratie van de menukaart haal ik uit Amerika. Jaarlijks gaan we daarheen om de nieuwe trends te bekijken. We wisselen dan ook geregeld met onze menukaart. Naast de specials hebben we heerlijke sandwiches, scrambled eggs, cupcakes, smoothies en zoveel meer. Voor onze eigengemaakte taart en overheerlijke koffie van het Koffiegenootschap weten velen ons inmiddels te vinden. Het moet lekker en vers zijn. Het meeste hebben we dan ook zelf gemaakt. Het is een moment van genieten in een gezellige Amerikaanse sfeer. Iedereen die hier werkt is erg betrokken bij het bedrijf. Ze hebben allemaal passie voor het vak. De medewerkers maken het bedrijf en zijn een belangrijk onderdeel van het succes."

EMICLAER,,Emiclaer is een leuk winkelcentrum met een groot aanbod aan winkels. Met onze komst is de functie van het plein verandert. Voorheen stonden er altijd vele fietsen op dit plein. Nu is er een gezellig terras. Je ziet dat mensen nu meer gaan winkelen. De lente mag wat ons betreft komen!" zegt De Jong.

a [The Blueberry, Emiclaerhof 134, 3823 EN Amersfoort, 033-7505544, www.theblueberry.nl, info@theblueberry.nl