• Pathé

Amersfoortse bioscoop krijgt 270-gradenbeeld

AMERSFOORT Pathé Amersfoort krijgt nog dit jaar een ScreenX-zaal met een panoramisch 270-gradenbeeld. Dat laat de bioscoopketen woensdag weten. Ook Pathé Spuimarkt in Den Haag krijgt een ScreenX-zaal. ,,Met de komst van ScreenX biedt Pathé als enige bioscoopmerk in Nederland nog voor het einde van het jaar alle variaties aan experience technologieën. ScreenX wordt geprojecteerd op drie doeken waardoor een panoramisch beeld van 270 graden ontstaat en bezoekers helemaal worden opgenomen in de filmische wereld'', meldt Pathé.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: ,,Onze bezoekers verwachten van ons dat wij continu blijven innoveren. Dat doen we al met de geavanceerde technologieën IMAX, 4DX en Dolby Cinema. En dat blijven we doen. Met de komst van ScreenX bieden wij het volledige palet aan bijzondere filmervaringen, waardoor bezoekers voor al hun voorkeuren bij Pathé terecht kunnen."

DRIE SCHERMEN ,,ScreenX zorgt voor een volledige onderdompeling in film'', vervolgt Kurz. ,,ScreenX heeft niet één scherm, maar drie schermen. Behalve op het filmdoek aan de voorkant, wordt de film bij ScreenX ook op twee zijschermen geprojecteerd, waardoor een 270-graden panoramisch beeld ontstaat. Het verhaal komt daarmee van alle kanten en bezoekers worden helemaal door film omgeven. Films worden voor ScreenX aangepast, dat kan al bij de opname en productie, maar ook achteraf.''