• Arjan Klaver

AR makelaar nieuwe speler op huizenmarkt

Advertorial

AMERSFOORT „De woonconsument eist tegenwoordig een makelaar die laagdrempelig, servicegericht en proactief opereert", aldus Ruud Arens. Hij is sinds begin oktober met AR Makelaardij een nieuwe speler die de woonconsument kan bijstaan bij taxaties alsmede aankoop-, verkoop- en verhuurtransacties van woningvastgoed.

Arens heeft zijn sporen verdiend in onder meer de bancaire wereld. Met het openen van zijn makelaarskantoor kwam zijn diepgewortelde wens tot vervulling om ooit in de ondernemerswereld te stappen. „Het was niet echt een moeilijke beslissing. De makelaarsbranche heeft me altijd aangetrokken. Het is people's business waarin het draait om vertrouwen. Het gaat immers om onderhandelen en het leveren van kwaliteit. Aspecten die ik heel belangrijk vind. Ik ben aangesloten bij de NVM en werkzaam binnen de agglomeratie Amersfoort. Dus ook gemeenten als Soest, Leusden en Baarn behoren tot mijn werkgebied."

Ook de Amersfoorter heeft kunnen constateren dat de huizenmarkt krap is. De huizen die nog wel werden verkocht, gingen voor flink hogere prijzen van de hand. De gemiddelde huizenprijs steeg in 2017 met 9,7 procent van 258.000 tot 264.000 euro. „Naar verwachting zal de stijging van de huizenprijzen in 2018 doorzetten maar minder rap dan dit jaar", weet de makelaar. „De huizenprijzen zijn nu nog betaalbaar en de hypotheekrentes zijn laag. En dat zal naar verwachting wel even zo blijven. Dan is het zaak om als makelaar juist nu slagvaardig en effectief te opereren, zowel aan de vraag- als aanbodzijde. Sterker, de vraag naar een woning is behoorlijk in beweging. Een appartement of een grondgebonden woning in het Berg-, Leusder- en Vermeerkwartier staat veelal nog geen maand op Funda. Maar de markt toont ook aan meerdere kanten haar grilligheid."

STARTERS

,,Het blijkt dat het voor starters steeds moeilijker wordt een huis te kopen, mede door de hoge huizenprijzen, door hogere studieschulden en doordat meer eigen geld nodig is door de verlaagde loan-to-value (LTV), ofwel de verhouding tussen hypotheek en waarde huis. Dit jaar is de LTV-norm nog 101 procent en volgend jaar gaat het percentage omlaag naar 100 procent. Het is dan niet meer mogelijk om meer te lenen dan een woning waard is. Daar komt bij dat veel starters een ongelijke strijd leveren met particuliere beleggers die kopen voor de verhuur."

Juist in deze tijd toont AR Makelaardij haar bedrijfswaarden. „We vertellen duidelijk wat de klant van ons kan verwachten en nemen daarvoor de tijd. Alles wat ik doe, is in overleg. Daarnaast proberen we elk huis via een goede presentatie op de markt te brengen. Het is een markt waarin de presentatie goed moet zijn. We laten ook dagelijks zien dat we er zijn, zowel in print als op social media. Het aantal bezoeken op onze site is behoorlijk toegenomen."

AR Makelaardij heeft nu een speciale aanbieding: afsluitprovisie van slechts 975,00 euro incl. BTW voor de eerste drie woningen die voor de verkoop worden aangeboden.

a [AR MakelaardijRobijnweg 113817 GE Amersfoort033-4450829info@armakelaardij.nlwww.armakelaardij.nl