• Bianca van der Linden-Snel

'Beter gehoor begint bij hersenen'

AMERSFOORT Kaasschieter Horen zit sinds 1 augustus 2018 in Amersfoort Vathorst. De vestiging blijkt een schot in de roos. Er was een grote behoefte aan een audicien in Amersfoort Noord en omgeving. Steeds meer mensen weten de weg naar de specialist inmiddels te vinden.

Bianca van der Linden-Snel

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er een link is tussen onbehandelde slechthorendheid en dementie. Op woensdag 20 maart om 19.30 uur is er een informatieavond over het gehoor, de verwerking door de hersenen en slechthorendheid. Verschillende professionals geven deze avond in het gezellige restaurant van 'Hart van Vathorst' aansprekende presentaties over gehoorverlies. Een hoortoestelfabrikant legt uit hoe het nieuwste gehoorapparaat hier optimaal op in kan spelen. Dit alles onder het genot van gratis aangeboden koffie, soep en broodjes. Aanmelden kan per e-mail via amersfoort@kaasschieterhoren.nl of telefonisch via 033-2000485.

GEHOOR,,Gehoor verbindt mensen. Voor een goede communicatie ben je afhankelijk van je gehoor. Ik ga tijdens het eerste gesprek met mensen gelijk de diepte in. Welke problemen ervaart iemand, in welke levensfase bevindt hij of zij zich en welke gehoorbeperking brengt dit vervolgens met zich mee. Ieder oor is anders en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Er zijn tegenwoordig veel meer oplossingen dan een hoortoestel", zegt audicien Thijs van Lingen.

BEHANDELPLAN ,,In een goed geïsoleerde ruimte doen wij een zuiver gehooronderzoek. Samen met de klant gaan wij daarna op zoek naar een maatwerkoplossing. Ons advies is altijd onafhankelijk en kosteloos. Daarna bespreken wij het behandelplan. Wij leveren een hele brede collectie hoortoestellen van A-kwaliteit. Een goede begeleiding en service is minstens zo belangrijk. Wij evalueren na vier weken en er is driemaal per jaar een controle. Een gehoorapparaat draag je de hele dag op de huid. Het blijft elektronica dat gedurende zijn levensduur wel 25.000 uren maakt, dat verdient onderhoud."

Ook voor op maat gemaakte zwemoordopjes of festivalgangers die hun gehoor willen beschermen is Kaasschieter Horen de juiste plek. Het serieus nemen van het gehoor op jonge leeftijd kan gehoorschade voorkomen.

DREMPEL ,,Veel mensen moeten nog een drempel over om bij een audicien binnen te stappen. Door dicht bij de mensen te zitten in het winkelcentrum hopen wij deze drempel weg te nemen. Er is genoeg parkeergelegenheid en het persoonlijke aspect spreekt mensen aan. De deur staat dan ook altijd open", aldus van Lingen.

a        [Kaasschieter Horen, Cruquius 14, 3825 MH Amersfoort, www.kaasschieterbrillen.nl/oorzorg, 033-2000485