• Orthodontie Amersfoort

Beugel is voor alle leeftijden

Advertorial

AMERSFOORT Het professionele team van Orthodontie Amersfoort doet haar uiterste best om voor haar patiënten een gezond gebit achter een stralende lach te creëren. Bovendien streven de orthodontisten ernaar dat de patiënt in een prettige en vertrouwde omgeving wordt behandeld met de laatste technieken. „Naast een kwalitatief goede behandeling, vinden wij duidelijke communicatie naar de patiënt belangrijk."

Dit zegt orthodontist Monique Henneberke. Zij is vanaf 1993 het gezicht en het aanspreekpunt van Orthodontie Amersfoort dat jaren geleden nog was gevestigd op een steenworp afstand van het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis. Door de groei van de praktijk verhuisde de praktijk naar een eigentijds en ruim pand aan de Charlotte de Bourbonlaan. Inmiddels bestaat de praktijk uit drie orthodontisten. Behalve Monique zijn dat Geer van Dungen en Jorine van der Vlag. Zij worden ondersteund door twaalf deskundige medewerkers.

Veel kinderen zijn via een verwijzing van de tandarts onder behandeling bij een orthodontist. „Meestal gaat het om kinderen die in groep zeven of acht van de basisschool zitten", legt Monique uit. „Het hoeft niet zo te zijn dat kinderen eerst uitgewisseld moeten zijn voordat ze hier komen. Daarnaast zien we in toenemende mate volwassenen. Zij willen langer gezond blijven met een gezond gebit.

En doordat de technische ontwikkelingen in de orthodontie razendsnel gaan, is steeds meer mogelijk. Een afwijkende stand van het gebit en vooral van de kaken kan in sommige gevallen allerlei klachten geven. Ook komen volwassenen bij een orthodontist terecht omdat hun gebit na een val of ziekte beschadigd is geraakt. Afhankelijk van de stand van het gebit zijn er verschillende beugels. Neem bijvoorbeeld de blokbeugel. Dit is een losse beugel die je makkelijk in en uit kunt doen. Het is een beugel waar je tegelijk met je boven- en ondertanden in bijt en zó is gemaakt dat de onderkaak bij het dichtbijten door de beugel naar voren wordt geduwd. Zo wordt de groei van de bovenkaak afgeremd en van de onderkaak versterkt. Voorts hebben we een slotjesbeugel die ervoor zorgt dat je tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht worden gezet. Na het dragen van deze beugel heb je een mooi, regelmatig gebit. De onzichtbare beugel is gemaakt van dun transparant kunststof waardoor deze niet te zien is. Deze hoesjes schuif je over je tanden en kiezen en om de week doe je een nieuw setje bitjes in om de tanden in de juiste positie te krijgen. Zowel volwassenen als jongeren kunnen hiermee behandeld worden. Al met al resulteert het uitgestippelde behandelplan na ongeveer twee jaar in een gezond, sterk en recht gebit. Iedereen wil toch een stralende glimlach op zijn of haar gezicht?"

a [Orthodontie AmersfoortCharlotte de Bourbonlaan 23818 DJ Amersfoort033 - 4759335info@orthodontie-amersfoort.nlwww.orthodontie-amersfoort.nl