• Arjan Klaver

Boeken Bonen & Blaadjes is baken van rust

Advertorial

AMERSFOORT Een bezoek aan 't Singelhuys is in alle opzichten verrassend. Het is een rustpunt waar gasten de dagelijkse dynamiek van het stadse leven even terzijde kan schuiven. Een gemoedelijke plek met een ongedwongen ambiance waar iedereen kan ontspannen of even de rust pakt om te kunnen werken. Dit zijn de ingrediënten van Boeken Bonen & Blaadjes.

Terwijl op de draaitafel de naald de groef aftast van een heerlijke jazzplaat, serveert de ondernemende gastvrouw Joet Halmos een heerlijk, geurig kopje koffie op deze doordeweekse ochtend. Zij heeft samen met Marijke van Suchtelen de menukaart van de Amersfoortse horeca verrijkt met Boeken Bonen & Blaadjes.

„Het idee is begonnen in de bibliotheek van het Eemhuis", zegt Joet. „Daar ontwikkelde ik in opdracht van de bibliotheek een concept voor een espressobar. Boeken en Bonen werd een mooie plek waar men kon genieten van een lekker kopje koffie of thee. Een rustpunt waar de tijd geen rol speelt. Langzamerhand ontstond het idee om met Marijke, een barista en theesommelier in hart en nieren, een soortgelijk etablissement in de stad te beginnen. En dit is het resultaat. De bonen zijn het hart van wat we hier doen. Onze huysboon van BOOTkoffie® is lekker pittig en onze wisselende speciale soorten koffie van verschillende koffiebranders zijn altijd verrassend. Thee ook, het is een beleving." Boeken Bonen & Blaadjes bedient zich van een espressomachine, verse bonen met op dit moment een specialiteit uit Colombia van Bocca op de molen. Gastvrijheid staat voorop. Onze kennis delen we graag door het adviseren bij de bestelling, maar ook door het geven van workshops over koffie, koffiebranden, over zetmethodes, Slow Coffee en Latte Art. In ons BaristaTrainingsCentrum kan je de officieel Special Coffee Association Barista-opleiding volgen, waarmee je het wereldwijd erkend SCA-Barista-diploma behaald.

We verzorgen met de mooie theeblaadjes van Simon Levelt® Theeproeverijen, -workshops en TeaFoodpairings, een ware ontdekkingstocht als het gaat om smaak: het proeven en genieten van bijvoorbeeld zwarte, witte of groene thee met daarbij een lekker Homemade Green Matcha taartje of een heerlijk gebakje van onze Huysleveranciers Marco & Karin Nijtmans' Patisserie & Chocolaterie?

Op donderdag, vrijdag en zaterdagavond zijn we langer open, zodat men ook na een drukke dag hier neer kan ploffen om het weekend te vieren met een goed verzorgde borrel met mooie wijnen. Als BiebBarista organiseert Joet samen met onze huysfilosoof Onno Zijlstra het Filosofisch Café op maandagavond en er zijn geregeld leesavonden en bijeenkomsten rondom muziek, cultuur, boeken en actuele onderwerpen.

a [Boeken Bonen & BlaadjesZuidsingel 67 06 - 55 78 28 88

www.boekenbonenblaadjes.nl