• Bij Rapido Wasstraat worden auto's snel en vakkundig gewassen.

    Arjan Klaver

Borstelvrij autowassen

AMERSFOORT De dagelijkse praktijk wijst uit dat een groot deel van de autobezitters de auto liever handmatig wast uit angst voor krasjes op of in de lak. Een markt voor wakkere ondernemers dus die een wasstraat exploiteren die zonder fysieke aanrakingen toch in staat is het hardnekkige vuil weg te schrobben en de nogal kwetsbare autolak goed schoon te krijgen. Het kan bij Rapido Wasstraat in Amersfoort. 'Borstelvrij! 100% schoon, veilig en zonder krassen auto wassen!', belooft haar website.

Arjan Klaver

„En dat moet een hele opluchting zijn voor de consumenten die pertinent geen borstels op hun auto willen en daarom thuis met een spons en wat sop in een emmer aan de slag gaan", aldus Mike Dzjavakjan. Hij is eigenaar van Rapido Wasstraat dat aan de Nijverheidsweg Noord tegenover de Rova is gevestigd.

SPECIAAL Een zogenoemd borstelloze wasstraat is al jaren bekend en er zijn hier en daar wasstraten die ermee hebben geëxperimenteerd. Het in Amerika ontwikkelde en in China geproduceerde systeem dat Rapido Wasstraat inzet laat zien dat de reinigende kracht van de hogedrukspuit met water van precies veertig graden, een prima resultaat garandeert. „Met onze speciale shampoo laten we eerst het hardnekkige vuil inweken", vervolgt Dzjavakjan enthousiast zijn uitleg.

SNEL „Vervolgens doet onze wasstraat het werk. Het spreekt vanzelf dat het nieuwe systeem beter is voor de lak dan alle andere sopjes. Modder, vogelpoep en ingedroogde insecten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dankzij dit systeem kan de auto sneller gewassen worden. Bovendien hoeven de spiegels niet ingeklapt te worden. Ook op de antenne hoef je niet te letten."

,,Bovendien kunnen auto's met brede velgen of voertuigen die voorzien zijn van een spoiler ook hier terecht. Binnen vijf minuten is de auto klaar en kan deze eventueel geparkeerd worden voor één van de twee stofzuigerinstallaties. Euro erin en de auto is in een mum van tijd ook van binnen schoon. Al met al heeft de autoconsument voor een scherpe prijs een blinkende en representatieve auto. Onze wasstraat is overigens de enige borstelvrij wasstraat in zijn soort van Nederland."

HOOGSTANDJE Dzjavakjan vertelt dat hij een paar jaar geleden werd getipt over dit technisch hoogstandje. ,,Ik heb zelf de licentie gekregen om deze wasstraat in de Benelux in de markt te zetten. Binnenkort openen we een borstelvrije wasstraat in Utrecht. Het is geweldig hoe de autoconsument erop reageert. Elke dag hebben we hier aardig wat klanten die in de rij staan om hun auto door de wasstraat te halen."

HONDERD ,,Het is nog gezellig ook. Binnenkort serveren we voor de wachtenden een kopje koffie. Wordt het nog gezelliger. Overigens is de dagelijkse capaciteit van dit systeem enigszins beperkt. We kunnen elke dag zo'n honderd auto's wassen."

aRapido Wasstraat Amersfoort, Nijverheidsweg Noord 42e, 3812 PM Amersfoort, (0)6-13270399