• Judith Koster
  • Judith Koster

Bouw Lidl in winkelcentrum Vathorst van start

AMERSFOORT Wethouder Hans Buijtelaar heeft vrijdag het oficiele startsein gegeven voor de bouw van supermarkt Lidl in de laatste fase van het winkelcentrum in Vathorst. Met de komst van de Lidl en met ASR die de woningen afneemt in deze fase, wordt het winkelcentrum afgerond.

Het winkelcentrum Vathorst wordt ontwikkeld door BPD. Het project bestaat uit zo'n 4200 vierkante meter winkel- en overige commerciële ruimten, verdeeld in twee delen. Alsmede vijf stadswoningen en zestien appartementen, gelegen deels op de verdieping van de winkel- en overige commerciële ruimten. Van 4200 vierkante meter wordt 2600 vierkante meter ingevuld door Lidl.

 

,,We zien Vathorst steeds verder groeien tot een levendige, comfortabele wijk waar je prettig kunt wonen, werken én winkelen. De komst van de Lidl maakt het winkelaanbod in Vathorst completer en daarmee de aantrekkingskracht van de wijk weer een stukje groter", aldus wethouder Buijtelaar.

Harm van Oorschot, directeur Vastgoed & Bouw bij Lidl Nederland: ,,De Lidl supermarkt in Vathorst , die we hopen over een klein jaar vanaf nu te openen, wordt een van de grootste van Nederland. De winkel wordt modern, ruim van opzet en gaat inspelen op de wensen van de hedendaagse consument. Bij de bouw besteden we veel aandacht aan duurzaamheid. Met een besparing op het energieverbruik en een efficiënt logistiek proces, zijn we in staat onze klanten een hoge kwaliteit te bieden voor een lage prijs.''

Winkelcentrum Vathorst is het kloppend hart van de nieuwste wijk van Amersfoort. Een sfeervol en compleet winkelcentrum met de allure van de grote stad en de gezelligheid van het dorp. Het centrum is de ontmoetingsplaats voor de inwoners van Vathorst, maar verwelkomt even goed iedereen van buiten de wijk met open armen. Het centrum is goed te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Er is genoeg parkeergelegenheid, en het parkeren is bovendien helemaal gratis. Vathorst heeft een eigen treinstation op nog geen 5 minuutjes lopen van het winkelcentrum.

 

Tientallen winkels telt het winkelcentrum. Het winkelaanbod is divers, in het centrum vind je een mix van grote landelijke ketens en kleine zelfstandige ondernemers. Al die winkels maken Vathorst een ideaal centrum voor de dagelijkse boodschappen, maar ook om heerlijk te slenteren en te shoppen en aansluitend te lunchen.