• De Alliantie

Bouw woningen en appartementen van start in Vathorst

AMERSFOORT Aan de Baak van Vlissingen in de Amersfoortse wijk Vathorst is in opdracht van de Alliantie, bouwer Heijmans gestart met de bouw van zeventien eengezinswoningen en vijf appartementen in Veld W13. Wethouder Menno Tigelaar en regiodirecteur de Alliantie Amersfoort Koos Koolstra hebben hiervoor dinsdag de eerste handeling verricht.

De woningen in Waterdorp in Vathorst zijn een welkome aanvulling op de portefeuille huurwoningen in Amersfoort. Door de enorme druk op de woningmarkt is een grote behoefte aan extra huurwoningen. ,,We zijn blij dat we 22 huishoudens een kans op de woningmarkt kunnen bieden'', lichten Menno Tigelaar en Koos Koolstra toe.

W13 komt in het nieuwe deelplan in Vathorst De Laak, onderdeel van de buurt Waterdorp. Waterdorp wordt een gebied met een geheel eigen identiteit. Kenmerkend voor het gebied zijn de organische wegenstructuur, de Brink als centrale ontmoetingsplek, contrast in het gebouw- en kavelgrootten, privé (over)tuinen aan het water, intieme straatprofielen en verschillende dorpse woonsferen. W13 bestaat uit vijf appartementen die gezamenlijk een burgemeesterswoning vormen en zeventien eengezinswoningen rondom een hofje. Zowel het hof als de burgemeesterswoning zijn 'specials' binnen het totale, ten tijde van verwerving reeds vastgestelde, stedenbouwkundig plan van Waterdorp.

De zeventien hofwoningen zijn geschikt voor drie- tot vierpersoonshuishoudens. De appartementen zijn geschikt voor twee- en driepersoonshuishoudens. Omdat de appartementen op de verdiepingen alleen bereikbaar zijn met de trap, zijn ze vooral geschikt voor starters.