• Jansen heeft een warme en comfortabele sfeer weten te creeren in zijn zaak Brandstof.

    Arnoud J Spaaij

Brandstof voor mannenmode

Advertorial

AMERSFOORT Gemiddeld bestaat niet bij Brandstof. De herenmodezaak biedt daarom veel meer dan kleding. Accessoires, service maar vooral de persoonlijke visie van eigenaar Jurriën Jansen zorgt dat iedere man die de winkel binnenkomt precies de goede outfit vindt.

Arnoud J Spaaij

Jansen heeft Brandstof enkele maanden geleden geopend na een bewuste keuze voor het pand en de locatie. De Leusderweg biedt de sfeer die Jansen bij zijn winkel vindt passen. ,,De bereikbaarheid, we hebben zelf parkeerplaatsen aan de achterzijde van de winkel, en de verscheidenheid aan winkels speelden een belangrijke rol. De winkels hier hebben allemaal een eigen identiteit. Dat past bij ons." Jansen werkte jarenlang in de retail en heeft met die ervaring een warme comfortabele sfeer weten te scheppen in zijn zaak. ,,Ik wil graag dat je als man een goed gevoel hebt in de winkel. We laten op de stoep al zien wat we hebben, dat vind je op een natuurlijke manier terug in de winkel."

UNIEKE SMAAK Er prijkt een tafel met accessoires vóór in de winkel. Kleding in combinaties worden verderop gepresenteerd. ,,In de vitrine achterin de winkel zijn de kleine dingen die het afmaken te vinden, zoals dassen en manchetknopen. Dat alles maakt hier winkelen fijn. Door de presentatie en door plek van de paskamers. Het is gewoon handig met passen dat de broeken maar op een meter afstand hangen."

De winkel van Brandstof ademt ook eenheid uit. In een originele gevarieerde stijl. ,,In die stijl proberen we iedereen ook naar zijn eigen unieke smaak te kleden. Op afstand oog je casual terwijl je van dichtbij je eigen stijl uitstraalt," omschrijft Jansen de mode die Brandstof biedt. ,,We hebben dan ook bewust gekozen voor sterke merken die net even anders zijn. KnowledgeCotton Apparel is zo'n merk. De leverancier werkt ecologisch en heeft mooie praktische kleding. Niet te ingewikkeld en door de juiste combinatie stijlvol en origineel. Daarin is mijn advies een belangrijke bijdrage." Jansen is ook shopcoach, zoals hij het noemt: ,,Zeker, klanten worden direct geholpen door advies te geven. Vaak is dat alles."

De kwetsbaarheid die je als klant hebt bij het passen heeft hij heel praktisch in zijn winkel weten te verwerken. De kleding ligt en hangt in een stijl- en sfeervol interieur, eigenhandig vormgegeven en persoonlijk door Jansen bedacht. Brandstof biedt nog een aantal fijne eigentijdse en vooral ook echte mannenmerken. Armor-Lux, Barbour en Blue de Genes bijvoorbeeld. ,,We hebben hiervoor gekozen om de goede combinatie. Want dat is in het advies toch wat voorop gaat. Hoe je er uitziet, is een keuze. Een keuze van combinatie."

Brandstof is zeven dagen in de week open. ,,Op zondag en maandag op afspraak," legt Jansen uit. ,,Ook daarin wil ik zo passend mogelijk service verlenen. Ik ben daarvoor dan ook altijd zelf aanwezig."

a        [Brandstof Herenmode, Leusderweg 151, Amersfoort | facebook.com/Brandstof