• Impressie van de nieuwe winkels op de Nederlandse stations.

    HMSHost/TRECK

Broodzaak verdwijnt van station Amersfoort

AMERSFOORT De Broodzaak op het NS-station in Amersfoort wordt vervangen door het nieuw ontwikkelde merk Treck. In totaal worden 29 vestigingen vervangen. Amersfoort is een van de eerste locaties.  

Volgens HMSHost, dat De Broodzaak van de NS overnam, zijn reizigers toe aan een nieuwe formule en hebben ze rond 16.00 uur behoefte aan iets warms en hartigs. Daarom wordt het assortiment van Treck gevarieerder en kunnen reizigers er straks ook terecht voor soep, kleine warme snacks en speciaal voor het merk ontwikkelde pizza-twisters.

SNELHEID De nieuwe winkel zet ook in op snelheid. Reizigers hebben volgens HMSHost gemiddeld vijf minuten op het station. Daarom komen er zelfscankassa's in de winkels en zullen broodjes en warme snacks versbereid klaarliggen.

TEST In Amersfoort openen de deuren op 31 mei. Het is samen met Haarlem en Leiden een van de drie locaties waar Treck zal komen. ,,We testen de eerste maanden op alle onderdelen. We doen exitinterviews met reizigers die de winkel verlaten en natuurlijk kijken we naar het aantal transacties, de gemiddelde besteding en de productmix", vertelt Marlijn van Straaten van HMSHost International.

Na de zomer begint de transformatie van de overige locaties. Over ongeveer anderhalf jaar zullen alle Broodzaak-winkels vervangen zijn door Treck. De huidige medewerkers blijven werken voor de nieuwe formule en worden intensief getraind.