• Rock City

Crowdfunding voor Amersfoortse brouwerij Rock City

AMERSFOORT Rock City opent in Amersfoort een eigen brouwerij met brewpub. Om de brouwerij te openen zijn de eigenaren een crowdfundingcampagne gestart. Dat Amersfoort zit te wachten op een brouwerij als deze is duidelijk: binnen 37 dagen wist Rock City samen met 237 investeerders het minimale streefbedrag van 350.000 euro op te halen.

Sinds 2014 brouwden de brouwers in ketels van anderen. Nu willen ze hun eigen brouwerij met proeflokaal openen. „Bij andere brouwerijen komen we productiecapaciteit tekort en we willen bovendien ontzettend graag onze eigen brewpub openen, waar ons bier direct geproefd kan worden. Zo maken we van Amersfoort weer de bierstad die het ooit was", aldus ondernemer Koen Overeem.

RECORDBEDRAG Dat meer mensen in Amersfoort zitten te wachten op deze nieuwe brouwerij werd snel duidelijk toen binnen 37 dagen het minimale streefbedrag van 350.000 euro werd opgehaald. Dit is een recordbedrag dat voor een brouwerij opgehaald werd via crowdfundingplatform CrowdAboutNow.

CROWDFUNDING Met het huidige bedrag kunnen de ondernemers de brouwerij openen, maar om ook de brewpub te kunnen openen, moet er in totaal 500.000 euro opgehaald worden. De campagne loopt nog 21 dagen via www.crowdaboutnow.nl.