• Bianca van der Linden-Snel

Dagbreker(s), alleen zijn hoeft niet

Advertorial

AMERSFOORT Na maandenlange voorbereiding is de particuliere dienstverlener Dagbrekers op 1 november 2017 gestart. Bij Dagbrekers staat het welbevinden van ouderen voorop.

Door één op één aandacht te geven aan ouderen, in en rondom Amersfoort, breekt dit letterlijk hun dag. ,,Wat gezelschap of het ondernemen van een leuke activiteit, dat is waar veel ouderen behoefte aan hebben", aldus de zussen Victorien en Suzan Weber.

Hun hart ligt in de zorg. Suzan Weber is de doener. Ze is al dertig jaar werkzaam in de zorg. Victorien heeft een zakelijke achtergrond en was voorheen secretaresse en coach.

EENZAAMHEID

,,Vanuit het werk maar ook vanuit onze privésituatie zien wij dat ouderen vooral persoonlijke aandacht missen. Daarvoor is gewoonweg geen tijd. Persoonlijke aandacht, het is het grote gemis in de zorg. Daar willen wij wat aan doen. Daarnaast wordt er veel gevraagd van mantelzorgers, familie, vrienden en buren. Door de huidige indicaties blijven ouderen langer thuis wonen en ontstaat er steeds meer eenzaamheid. Mantelzorgers kunnen er veelal niet altijd zijn, daarop kunnen wij een aanvulling zijn. Ook bij vijftig plussers zie je eenzaamheid ontstaan. Dagbrekers wil ook deze mensen helpen met gezelschap", aldus de vrouwen. 

PERSOONLIJK

,,Het luisteren naar een verhaal, het samen koken, een spelletje spelen of samen op pad gaan. Of denk aan hulp bij de computer, fietsen, zwemmen of de begeleiding naar het ziekenhuis van iemand met een lichte dementie, er is veel mogelijk. De cliënt heeft, samen met de familie, zelf de regie in handen waarna zij bepalen wat er gewenst is. Wij verlenen geen medische zorg maar zijn er juist voor het grote gemis, de aandacht. Of als aanvulling op de steun van mantelzorgers. Daarnaast kunnen wij een stukje coaching geven om ouderen te stimuleren om zelf dingen te ondernemen. Juist omdat wij niet vrijwillig werken, is er regelmaat en kunnen wij, zo vaak als de cliënt wenst, komen. Bovendien heeft iedereen een vast aanspreekpunt, dat werkt voor alle partijen prettig. Het biedt regelmaat en vastigheid gedurende zeven dagen in de week. Wij breken letterlijk de dag. Omdat wij met een klein team werken zijn wij transparant, zijn de lijntjes kort. Wij werken met goed opgeleide, ervaren, enthousiaste en zeer betrokken medewerkers. De Dagbreker(s) komen geregeld bij elkaar zodat iedereen goed op de hoogte blijft. Wij starten met een vrijblijvende intake waarbij een persoonlijk plan wordt besproken. Daarna volgt een kennismaking met de Dagbreker. Als de klik er tussen de cliënt en de Dagbreker is, worden er duidelijke afspraken gemaakt over het gezelschap zoals samen knutselen, wandelen, een uitje of gewoon samen de afwas doen. Alleen zijn hoeft niet", aldus de zussen.

a Dagbreker[s

www.dagbrekers.nlinfo@dagbrekers.nl