• Chia Pink Kuo nodigt iedereen uit bij De Beren op het Eemplein.

    Arjan Klaver

De Beren, een beregoed concept

Advertorial

AMERSFOORT Het concept is beresterk en beregezellig. Dat is De Beren. Bijna vier jaar heeft een van haar 38 vestigingen het Eemplein in haar greep. ,,Deze groei is niet alleen te danken aan het huiselijke en informele karakter, maar ook aan de kwaliteit en versheid van de producten", aldus franchiseneemster en gastvrouw Chia Pink Kuo met een gulle glimlach.

Arjan Klaver

De ruimte is functioneel en comfortabel. Voor de aankleding zijn milieuvriendelijke en duurzame materialen gebruikt. Uiteraard is een markant detail dat een van de wanden siert, afkomstig van de geboortegrond van De Beren niet onbenut gelaten: scheepstouw uit 's lands trotse wereldhaven. Het was in 1984 dat Bruintje Beer aan de Noordsingel begon als het eerste Beren eetcafé in Rotterdam. De combinatie van lekker eten van de houtskoolgrill geserveerd in royale porties en de ongedwongen gezelligheid van het eetcafé was al direct een groot succes. Meerdere vestigingen gingen open en al snel was er sprake van een échte Beren-formule!

Dankzij haar vlees- en visgerechten staat dit gastronomisch concept bij heel wat smulpapen op de kaart. ,,En dat geldt ook voor onze beroemde spareribs en saté die naar eigen recept worden gemarineerd", vult de gastvrouw aan. ,,En vergeet niet onze befaamde pindasaus die elke dag volgens een geheim recept vers bereid wordt of de entrecote. Of wordt het een mals stukje tournedos?"

Vanzelfsprekend heeft dit eigentijds restaurant in de loop der jaren haar menukaart verder uitgebreid waarbij continu scherp wordt gelet op de kwaliteit. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij De Beren. Ook voor gasten die een vegetarische maaltijd prefereren. Ook staan gastvrijheid, gezelligheid en laagdrempeligheid hoog. ,,Want ons restaurant is toegankelijk voor iedereen en ieders budget", benadrukt Kuo. ,,Een plek ook waar je kunt bijpraten aan de bar of in een zithoek. Een lekker biertje, wijntje, een bittergarnituur of een spannende cocktail? Het kan allemaal."

Het gastvrije ontvangst bij De Beren begint om 16.00 uur. Behalve belegde broodjes en een uitsmijter, kan de gast kiezen uit verschillende warme gerechten, waaronder een broodje pikante kip met diverse groente of een Berenburger, de smakelijkste van de stad, weet Kuo. ,,Ideaal na een dagje shoppen! Geniet tijdens de zomer van het zonnetje en de lekkerste cocktails en speciaalbieren op ons zonnige terras."

Tegenover De Beren kun je veilig en overdekt parkeren in Parkeergarage Eemplein. Vanaf de garage is het slechts één minuut lopen. ,,Samen met onze medewerkers doen we er alles aan om onze gasten een onvergetelijke beleving te bezorgen. 'Pas als je een geweldige avond hebt gehad en dit met meer mensen wilt delen is onze missie geslaagd,' luidt het devies van De Beren. Een berenconcept toch?"

a        [De Beren, Eemplein 81, 3812 EA Amersfoort, 033 - 87 00 230, amersfoortrestaurant@beren.nl, www.beren.nl