• Meander Medisch Centrum

Decemberactie Vrienden van Meander levert 8805 euro op

AMERSFOORT De decemberactie van de Vrienden van Meander, de verkoop van oliebollen, heeft het bedrag van 8805 euro opgeleverd. Genoeg voor de aanschaf van de speciale nestjes voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby's in couveuses en voor een buidelstoel om de binding tussen ouder en kind te bevorderen, laat het ziekenhuis weten. 

,,Lichamelijk contact is niet altijd vanzelfsprekend bij een te vroeg geboren baby", legt het Meander uit. ,,Terwijl dit een belangrijke basis is voor de ontwikkeling van ieder kind. Buidelen versterkt deze binding. Een nestje geeft een gevoel van geborgenheid. De ondersteuning en het comfort zorgen ervoor dat de baby beter slaapt en in zijn houding wordt ondersteund. Ook vermindert het stress bij de pasgeborene."

VRIENDEN VAN MEANDER De Vrienden van Meander zetten zich met diverse fondsenwervende acties in voor projecten gericht op het welzijn van patiënten en bezoekers. In de afgelopen jaren zijn al vele doelen behaald, zoals groen, kunst, speelplekken, bedbanken en prettige inrichting en aankleding van afdelingen.