• Dille en Kamille is trots op de natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken.

    Bianca van der Linden-Snel

Dille en Kamille bestaat veertig jaar

Advertorial

AMERSFOORT Dille en Kamille Amersfoort opende op 16 november haar deuren in het historische pand van voormalig bierbrouwerij De Croon. Al veertig jaar is Dille en Kamille trots op haar natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken. De hele maand november wordt het jubileum gevierd met onder andere leuke workshops van 27 oktober tot en met 29 november.

Bianca van der Linden-Snel

Samantha Melenhorst werkt als vestigingsmanager en beleeft dagelijks de rust van de winkel. ,,Het is een plek om te onthaasten en jezelf te zijn. De heerlijke geuren van zeep, thee en kruiden en de klassieke muziek geeft een relaxte sfeer, een warm thuisgevoel. Deze vestiging heeft drie verdiepingen en is gevestigd in een ontzettend mooi historisch authentiek pand in het gezelligste straatje van Amersfoort. In het pand zat voorheen bierbrouwerij 'De Croon', dat zie je nog terug aan de vele historische kenmerken in het pand, bijvoorbeeld het kroontje daarboven op de balk."

Ze vervolgt: ,,Mensen weten ons al jaren te vinden voor de leukste huis-, tuin- en keukenspulletjes. We zijn een authentieke winkel met pure natuurlijke producten zoals onze mooie rieten manden, droogbloemen, heel veel thee, kruiden en meer. Achter elk product dat we verkopen zit vaak ook een ecologisch verantwoord of mooi verhaal. Wij zijn blij met onze vele trouwe klanten. Zo is er een meneer die al jaren elke zondag trouw langskomt en twee kleine chocoladereepjes koopt. Of mensen die alleen even een bakkie komen doen of een krantje komen lezen. Wij laten de klant in alle rust rondkijken en inspiratie opdoen. Gewoon jezelf zijn, dat kan bij ons."

GOODIEBAG ,,Dille en Kamille is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Krommestraat. Uiteraard vieren we dit jubileum. Onder andere met interieurworkshops en een plantenstek workshop. Of denk aan een kerstworkshops waarbij we een aquarel kerstkaart maken. Eten en drinken komt ook aan bod in de workshops; maak je eigen sport energizer en fermenteren. Met deze laatste leer je meer over het brouwen van Kombucha, de snelst groeiende gezonde drank binnen de alternatieve frisdrankencategorie. Daarnaast zijn er nog een aantal creatieve workshops. Kom gezellig langs voor een versje op maat, persoonlijk gemaakt door de landelijke bekende dichter Lars van de Werf. In de maand november is er elke week wel wat te doen. Denk aan een proeverij met risotto of juist met zoetigheden zoals pepernoten en speculaas."

WEDSTRIJD ,,Ben je in 1978 geboren? Vier dan het feestje gezellig met ons mee. Op 16 en 17 november ligt er een leuke goodiebag te wachten (op =op). Voor kinderen is er een kleurwedstrijd. De drie winnaars mogen wat leuks uitzoeken en iedere klant krijgt bij aankoop in november een kleinigheidje", aldus Samantha Melenhorst.

a        [Dille en Kamille, Krommestraat 36, 3811 CC Amersfoort, www.dille-kamille.nl, telefoonnummer: 033-4612588.