• Fotolia

Doorstart voor Besseling Koeriersdienst

AMERSFOORT Nadat vorige week bekend werd dat Pouw Vervoer de bedrijfsactiviteiten van het eerder failliet verklaarde Besseling Travel overneemt, kwam deze week het nieuws naar buiten dat ook Besseling Koeriersdienst een doorstart maakt. De doorstart wordt gedragen door André en Mariska Besseling.

Jeroen van der Veer

Na diverse onderhandelingen is de curator erin geslaagd om Besseling Koeriersdienst weer een mooie toekomst te bieden. „Samen met twee investeerders gaan mijn vrouw en ik het oppakken", aldus een opgeluchte Andre Besseling. „Ik luisterde altijd al naar haar, maar zal het nu nog meer moeten doen."

BELANGRIJKE SPELER De koeriersdienst heeft de beschikking over 55 voertuigen en is een belangrijke speler in de markt. Mariska Besseling: „Wij zijn altijd winstgevend geweest maar door het faillissement van Taxi werden wij ineens ook verantwoordelijk voor de schulden van Taxi. Daardoor was een faillissement ook voor Travel en Koeriersdienst onvermijdelijk. Wij zijn blij dat wij onder andere een Amersfoorts familie bedrijf als investeerder hebben gevonden en ook deze broers denken net zoals wij."

Voorlopig blijft men nog op de Stuwdam in Amersfoort gehuisvest, maar in de toekomst zal een verhuizing nodig zijn.