• ..

Eerder pensioen, minder werken?

Advertorial

AMERSFOORT 'De overheid wil dat ik langer doorwerk, maar wil ik dat zelf ook?' 'Eerder stoppen met werken of minder gaan werken is toch onbereikbaar of te kostbaar?' De consultants van Comminz maken de complete financiële situatie inzichtelijk, waarna dergelijke vragen kunnen worden beantwoord. Er blijkt veelal meer mogelijk dan gedacht.

Bianca van der Linden-Snel

Alice van de Beek en Eugène Huijben zijn consultant bij Comminz en geven op 25 april van 19.30 uur tot 21.00 uur een kosteloze, interactieve voorlichtingsavond. In de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort nemen zij bezoekers mee in de wereld van pensioen en de mogelijkheden die er zijn. Comminz kent een uniek concept, is geheel onafhankelijk en verkoopt geen financiële producten. De avond is interessant voor werknemers, werkgevers, directie, HR en P&O medewerkers. De mogelijkheden die er zijn voor medewerkers die de behoefte hebben om het rustiger aan te gaan doen worden, zullen uitgebreid aan bod komen.

INZICHT ,,Vooral de 55 plussers hebben deze behoefte, zeker na alle veranderingen in de pensioenwereld", dat zegt Eugène Huijben. ,,Mensen denken vaak dat ze tot hun achtenzestigste moeten blijven werken. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Soms zijn er meerdere pensioenen die gaan uitkeren of een hypotheek die is ingelost. Wij maken individueel een afspraak waarna het persoonlijke financiële plaatje inzichtelijk wordt gemaakt, rekening houdend met inkomstenbelasting, toeslagen, scheiding, partner enzovoorts. Het is echt maatwerk. Zo ziet de werknemer wat hij netto te besteden heeft als hij een dag minder gaat werken of eerder stopt met werken. Dat geeft duidelijkheid."

WERKGEVER Alice van de Beek vult aan: ,,Wij zien vaak dat werkgevers de opdrachtgevers zijn. Veel grote ondernemingen en overheidsinstellingen bieden deze mogelijkheid aan bij hun personeel. Voor een werkgever is het namelijk ook lonend als een oudere werknemer minder kan gaan werken. Zonder de ervaring in te leveren kan hij zijn personeelsbestand verjongen. Werknemers krijgen weer zin om te werken waardoor het ziekteverzuim omlaag gaat. En tevreden medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit. Werknemers bewust maken van hun financiële situatie verdient zich voor de werkgever terug, in cijfers maar ook in sfeer. Bij lichamelijk zware beroepen zie je dat werknemers op latere leeftijd fysiek of mentaal ook echt toe zijn aan hun pensioen. Dan kan minder werken of eerder stoppen voor beide partijen veel opleveren. De werkgever gunt hen dit ook. Wij bieden een duidelijk beeld van de mogelijkheden, dat geeft rust. Het financiële eindrapport voor de werknemer zal door ons persoonlijk worden toegelicht. Op deze manier kan de medewerker een bewuste keuze maken die hij met de werkgever kan bespreken."

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via www.comminz.nl /evenementen.