• Arjan Klaver

Eerlijk en ambachtelijk brood

Advertorial

AMERSFOORT Het begon allemaal een eeuw geleden met Bakkerij Prins. De zaak werd in 1926 overgedragen aan de Haagse bakker en hofleverancier Berkenbosch. In 1940 nam zijn zoon de bakkerij over. Daarna kwam in 1968 de zaak in handen van bakker Van der Meer die zijn zoon Tjitte bereid vond om hem op te volgen. Inmiddels staat zijn zoon Dennis te trappelen om de leiding over de bakkerij op zich te nemen. En na hem Daan.Tijd om de nieuwe winkel te bezoeken.

Arjan Klaver

De werkdag begint als achter in de bakkerij het licht om half twee 's nachts wordt aangedaan. De bakkers werken met veel passie en dit is te ontdekken in de smaak van het brood. Janny van der Meer doet vervolgens om vijf uur 's ochtends de winkelverlichting aan en vult de schappen met verse producten. De geur van gebakken brood vult de winkel. Dit is het vertrouwde beeld. Uiteraard zijn de bakkerij en de winkel door de jaren heen flink gegroeid. Maar ook het aantal broden is toegenomen. Dat heeft te maken met het feit dat consumenten vandaag de dag kwaliteit willen in combinatie met eerlijke en gezonde ingrediënten.

Dennis runt met zijn vader Tjitte van der Meer de bakkerij. Dat geldt niet voor de winkel. Daar is Janny van der Meer-Hazelaar het vertrouwde gezicht, evenals haar dochter en schoondochter Miranda en Myrna. „Een echt familiebedrijf dus en daar zijn we heel trots op", aldus Tjitte die in de honderdjarige geschiedenis van het pand een belangrijke mijlpaal heeft geslagen. In de afgelopen periode is de winkel flink aangepakt. Na de feestelijke opening, die onlangs plaatsvond, heeft iedereen dit kunnen zien. „Veel klanten hebben de warme en gezellige uitstraling, evenals de nieuwe indeling en routing, al kunnen ervaren. Het is overzichtelijker geworden. Alles is in productgroepen gesorteerd. Denk aan het brede assortiment koekjes, broodjes, banket, taartjes en andere zoetigheden. Als eenmaal de keuze is gemaakt, loopt men naar de toonbank voor het brood." Het brood bij Bakkerij van der Meer komt dagelijks vers uit de oven. De mensen in de buurt weten het, want de geur van versgebakken brood herken je uit duizenden. ,,Ieder brood wordt door ons op ambachtelijke wijze en met eerlijke producten bereid: van wit, volkoren en desem via bourgondisch brood en suikerbrood tot en met bollen met of zonder zaden, krentenbollen, croissants en suikerbrood. Ook voor glutenvrije producten zijn mensen hier aan het goede adres."

Daarnaast hebben we dagelijks broodbestellingen van vaste horecagelegenheden, hotels, instellingen en particulieren. De bezorger is 's ochtends al vroeg op pad. Bovendien verzorgen we broodjes voor bedrijven in de buurt die tussen de middag hier gehaald worden. Service en een persoonlijke benadering staan hier al honderd jaar voorop."

a        [Bakkerij van der Meer, Utrechtseweg 70 A, 3818 EN Amersfoort, 033 - 4616496, info@bakkerijvdmeer.nl, www.bakkerijvdmeer.nl